PO Management

Open menu
Thema's

Recensies

Op deze plek vindt u recensies van actuele uitgaven voor het onderwijs. Wilt u zelf een recensie schrijven? Neemt u dan contact op met PO Management via het contactformulier op deze website.

Recensie
Grensgevallen, Maureen Bastiaansen

In Grensgevallen presenteert Maureen Bastiaansen een in de praktijk ontwikkeld stappenplan voor een alternatieve antipestmethode waarin het nemen van verantwoordelijkheid en het herstellen van gelijkwaardigheid centraal staat.

Lees verder
Recensie
Elke leerling kan uitblinken, Yong Zhao

Een pleidooi voor personaliseerbaar onderwijs.

Lees verder
Recensie
Het freinetonderwijs in Delft, William van Treuren

Aan de hand van de herinneringen van direct betrokkenen worden in dit boek het ontstaan en de geschiedenis van het freinetonderwijs in Delft beschreven, evenals de maatschappelijke relevantie ervan door de jaren heen. 

Lees verder
Recensie
Opbrengstgericht werken in 4D, Expertteam OGW4D

Dit boek beschrijft de cyclus van Opbrengstgericht Werken in 4D: Data, Duiden, Doelen en Doen.

Lees verder
Recensie
Spelen serieus nemen, Louise Berkhout

Spelen alleen voor de allerkleinsten? Louise Berkhout laat in dit boek zien dat spelen bijdraagt aan de fysieke, emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen en hoe je dat in het primair onderwijs in álle groepen een plek kunt geven.

Lees verder
Recensie
Zelfregulerend leren, Pieternel Dijkstra, Petra Bunnik, Aimee Krikke

Leren leren is belangrijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er 14 leerstrategieën zijn die leerlingen kunnen inzetten om hun leren in goede banen te leiden. In dit boek worden ze allemaal beschreven en krijg je praktische tips.

Lees verder
Recensie
Dubbel coderen, Oliver Caviglioli

Dual coding - het combineren van woorden en beelden in je lessen. Je weet dat het werkt vanuit nieuwe kennis over het brein, maar hoe doe je dat? Dit rijk geïllustreerde boek legt het je uit en geeft je stap-voor-stapvoorbeelden.

Lees verder
Recensie
Een vitale visie voor school, Luc Greven

Een praktisch boek over het vormgen van een visie en de vertaling ervan in het dagelijks handelen. 

Lees verder
Recensie
Omgaan met werkdruk, Will Thomas

In de serie pocketboeken is nu ook een boekjes verkrijgbaar vol praktische handvatten over het omgaan met werkdruk.

Lees verder
Recensie
Zelfsturing in de klas. Zo doe je dat!, Christian van den Brekel

In deze TIBtool ontdek je o.a. welke leerkrachtvaardigheden er nodig zijn om zelfsturing te stimuleren en hoe je als schoolleider of IB’er de schoolvisie op zelfsturing het beste kunt onderzoeken binnen je team. Zelfsturing in de klas sluit aan bij onderwijsvernieuwingen, waarbij de leerling steeds meer regisseur wordt van zijn eigen leerproces.

Lees verder

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!