PO Management

Open menu
Thema's
Communicatie
Joop van den Ende: Méér Muziek in de Klas
Joop van den Ende: Méér Muziek in de Klas

‘Dit is geen eenmalige actie maar een structurele ombuiging van het onderwijsprogramma.’ Aan het woord is Joop van den Ende. Als geen ander is hij in staat om mensen bijeen te brengen en muziek in het onderwijs een flinke boost te geven. ‘Cultuur en muziek zijn essentieel voor opgroeiende kinderen en daarmee voor een evenwichtigere samenleving.’ Een exclusief interview.

Lees verderRedactie PO Management
PR en schoolmarketing
PR en schoolmarketing

Betrokken ouders zijn de beste ambassadeurs.

Krachtig van binnen, sterk naar buiten! In vier stappen  naar een aantrekkelijke school met een sterk imago. Zo luidt de titel van het boek dat Sandra van der Bolt en Twanny Verdonschot schreven over pr en schoolmarketing. Een must voor iedere schoolleider die zijn school een warm hart toedraagt. Zeker als de school veel concurrentie ondervindt van scholen in de buurt of als de school kampt met een zwak imago.  

Lees verderRedactie PO Management
Klantgerichtheid & Oudertevredenheid
Klantgerichtheid & Oudertevredenheid

Het Servqual-model. Deze whitepaper van Scholen met Succes verschijnt naar aanleiding van het artikel ‘Klantgerichtheid en oudertevredenheid- Het belang van tevredenheidsonderzoek onder ouders’ dat verscheen in PO Management (nr 3 – november 2014).

In deze paper wordt dieper ingegaan op de zes gaten van het Servqual-model en het geeft een overzicht van de te gebruiken onderzoeksmethoden van gat 1 uit dit model en hoe deze toe te passen/uit te voeren in de praktijk.

Lees verderScholen met Succes
Klantgerichtheid en oudertevredenheid
Klantgerichtheid en oudertevredenheid

Het belang van tevredenheidsonderzoek onder ouders

Klantgerichtheid is voor een school tegenwoordig, net als voor (commerciële) bedrijven, een belangrijke voorwaarde om tot een kwalitatief hoogwaardig onderwijsproduct te komen. Een product waar de klant ‘tevreden’ mee is. In marketingtermen: de kwaliteit wordt bepaald door de klant.

Lees verderRedactie PO Management
Maak van uw school een sterk merk!
Maak van uw school een sterk merk!

U heeft het onderwijsinhoudelijk natuurlijk prima voor elkaar. U werkt hard en uw  team werkt soms nog harder. De opbrengsten zijn voldoende, de groepsplannen zijn keurig op orde, er is een strakke organisatie en een opgeruimde administratie.

Maar toch… ouders zijn tevreden, maar niet enthousiast. Leerkrachten verzuimen nauwelijks, maar stralen niet echt wanneer zij over hun werk praten. En wat vertellen leerlingen eigenlijk over hun school?

Lees verderTheo Douma
Hoe vindbaar is de website van uw school?
Hoe vindbaar is de website van uw school?

De website van een school is natuurlijk een bron van informatie voor de eigen ouders, maar is ook in de zoektocht naar een geschikte school voor zich oriënterende ouders een belangrijk middel. Goed vindbaar zijn op het internet is dus ook voor scholen van groot belang.

Scholen hebben ten opzichte van andere sectoren het voordeel dat hun ‘klanten’ uit een beperkt geografisch gebied afkomstig zijn en de school dus alleen met de omliggende scholen hoeft te concurreren voor een plaatsje in de zoekresultaten. Hiermee is het mogelijk om al met enkele (simpele) stappen de vindbaarheid van de website van uw school te verhogen.

Lees verderRedactie PO Management

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!