PO Management

Open menu
Thema's

Recensies

Op deze plek vindt u recensies van actuele uitgaven voor het onderwijs. Wilt u zelf een recensie schrijven? Neemt u dan contact op met PO Management via het contactformulier op deze website.

Recensie
Natuurlijk buiten leren!, Juliet Robertson

Lessen in de buitenlucht dragen bij aan een fijn leerklimaat en brengen kinderen liefde bij voor de natuur. Nieuwsgierig! In dit praktische boek lees je precies hoe je die lessen aanpakt, mét lesvoorbeelden.

Lees verder
Recensie
Het geheim van de leraar, Ismail Aghzanay, Emin Kecici & Yasin Yaflali

Praktisch en herkenbaar werkboek voor leraren en iedereen op school die wil reflecteren om te leren.

Lees verder
Recensie
Hoe verbeter je het sociale klimaat op school?, Ilse Preller

Deze TIBtool geeft handvatten om de kwaliteiten binnen je team te versterken en te professionaliseren.

Lees verder
Recensie
Professionele leergemeenschap - Het Handboek, Richard Dufour, Rebecca Dufour, Robert Eaker, Mike Mattos & Anthony Muhammed

Dit handboek licht toe wat een professionele leergemeenschap is, waarom het werken als PLG zo effectief is en hoe je richting geeft aan het PLG-proces.

Lees verder
Recensie
Code Rood, Eric van 't Zelfde

In dit boek introduceert Eric van ’t Zelfde zijn kleurenmethodiek voor het identificeren van gedrag. 

Lees verder
Recensie
Samen besturen, Marion van Weeren, Martijn Nolen, Freddy Weima en Job Christians

Deze uitgave ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van OMJS benadrukt het belang en de complexiteit van samenspel en samenwerking binnen de onderwijsgemeenschap. Het geeft ‘de bestuurder’ een gezicht en levert een bijdrage aan een completer beeld van de bestuurlijke opdracht in het funderend onderwijs met een essay en acht portretten van bestuurders samen met een van hun leraren.

Lees verder
Recensie
Op zoek naar betekenissen via letters en klanken, Dolf Janson

De in 'Op zoek naar betekenissen via letters en klanken' beschreven didactiek voor het leren lezen is vanaf het begin gericht op het toekennen van betekenis aan (veelal gedrukte) woorden en differentiatie. Het boek bevat vele praktijkvoorbeelden en praktische oefenvormen.

Lees verder
Recensie
De lessen van Wouter Applemuzz, Henk van Woudenberg

Het boek is denk ik vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar praktische tips en oefeningen voor het onderwijs en de schrijfstijl en humor weten te waarderen. 

Lees verder
Recensie
Onderwijsassistent, Dot Constable

Deze nieuwe uitgave in de serie pocketboeken van Bazalt Groep is gericht op de onderwijsassistent maar geeft leerkrachten en schoolleiders ook inzicht in wat je van elkaar mag verwachten.

Lees verder
Recensie
Leidinggeven aan zorg voor kwaliteit, Henk Poppen

De cursus behandelt het kwaliteitsgebied ‘Sturen, kwaliteitszorg en ambitie’ uit het Onderzoekskader van de Inspectie voor het Onderwijs.

Lees verder

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!