PO Management

Open menu
Thema's

Recensies

Op deze plek vindt u recensies van actuele uitgaven voor het onderwijs. Wilt u zelf een recensie schrijven? Neemt u dan contact op met PO Management via het contactformulier op deze website.

Recensie
De lessen van Wouter Applemuzz, Henk van Woudenberg

Het boek is denk ik vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar praktische tips en oefeningen voor het onderwijs en de schrijfstijl en humor weten te waarderen. 

Lees verder
Recensie
Onderwijsassistent, Dot Constable

Deze nieuwe uitgave in de serie pocketboeken van Bazalt Groep is gericht op de onderwijsassistent maar geeft leerkrachten en schoolleiders ook inzicht in wat je van elkaar mag verwachten.

Lees verder
Recensie
Leidinggeven aan zorg voor kwaliteit, Henk Poppen

De cursus behandelt het kwaliteitsgebied ‘Sturen, kwaliteitszorg en ambitie’ uit het Onderzoekskader van de Inspectie voor het Onderwijs.

Lees verder
Recensie
Stap voor stap naar stevig leiderschap, Dick Both, Alex de Bruijn, Rens Rottier en Bram ter Harmsel

Dit boek neemt lopen door mul zand als metafoor voor leidinggeven. Met de stapstenen die de auteurs aandragen krijg je vaste grond onder de voeten en verstevig je jouw leiderschap.

Lees verder
Recensie
Teach Like a Champion 3.0, Doug Lemov

Lesgeven is een feest: kun jij dat ook zeggen? Je kent vast wel zo'n jaloersmakende competente leraar die een klas in een handomdraai weer bij de les heeft. Wat doen zij waardoor het lesgeven als vanzelf lijkt te gaan?

Lees verder
Recensie
Mijn Leergemeenschap, Naomi Mertens

In deze praktische gids leer je stap voor stap hoe je een PLG begeleidt en wat cruciale momenten zijn in het PLG-proces. 

Lees verder
Recensie
10 denkkaders voor schoolleiders, Onder redactie van John Hattie & Raymond Smith

In dit boek komen tien bekende onderwijsexperts aan het woord die ieder een denkkader voor succesvol leiderschap behandelen.

Lees verder
Recensie
Informeel leren, Christian van den Brekel

In dit boek tips en praktische handreikingen om het informeel leren als schoolleider in de dagelijkse praktijk optimaal te kunnen benutten.

Lees verder
Recensie
Grensgevallen, Maureen Bastiaansen

In Grensgevallen presenteert Maureen Bastiaansen een in de praktijk ontwikkeld stappenplan voor een alternatieve antipestmethode waarin het nemen van verantwoordelijkheid en het herstellen van gelijkwaardigheid centraal staat.

Lees verder
Recensie
Elke leerling kan uitblinken, Yong Zhao

Een pleidooi voor personaliseerbaar onderwijs.

Lees verder

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!