PO Management

Open menu
Thema's

Recensies

Op deze plek vindt u recensies van actuele uitgaven voor het onderwijs. Wilt u zelf een recensie schrijven? Neemt u dan contact op met PO Management via het contactformulier op deze website.

Recensie
Teach Like a Champion 3.0, Doug Lemov

Lesgeven is een feest: kun jij dat ook zeggen? Je kent vast wel zo'n jaloersmakende competente leraar die een klas in een handomdraai weer bij de les heeft. Wat doen zij waardoor het lesgeven als vanzelf lijkt te gaan?

Lees verder
Recensie
Mijn Leergemeenschap, Naomi Mertens

In deze praktische gids leer je stap voor stap hoe je een PLG begeleidt en wat cruciale momenten zijn in het PLG-proces. 

Lees verder
Recensie
10 denkkaders voor schoolleiders, Onder redactie van John Hattie & Raymond Smith

In dit boek komen tien bekende onderwijsexperts aan het woord die ieder een denkkader voor succesvol leiderschap behandelen.

Lees verder
Recensie
Informeel leren, Christian van den Brekel

In dit boek tips en praktische handreikingen om het informeel leren als schoolleider in de dagelijkse praktijk optimaal te kunnen benutten.

Lees verder
Recensie
Grensgevallen, Maureen Bastiaansen

In Grensgevallen presenteert Maureen Bastiaansen een in de praktijk ontwikkeld stappenplan voor een alternatieve antipestmethode waarin het nemen van verantwoordelijkheid en het herstellen van gelijkwaardigheid centraal staat.

Lees verder
Recensie
Elke leerling kan uitblinken, Yong Zhao

Een pleidooi voor personaliseerbaar onderwijs.

Lees verder
Recensie
Het freinetonderwijs in Delft, William van Treuren

Aan de hand van de herinneringen van direct betrokkenen worden in dit boek het ontstaan en de geschiedenis van het freinetonderwijs in Delft beschreven, evenals de maatschappelijke relevantie ervan door de jaren heen. 

Lees verder
Recensie
Opbrengstgericht werken in 4D, Expertteam OGW4D

Dit boek beschrijft de cyclus van Opbrengstgericht Werken in 4D: Data, Duiden, Doelen en Doen.

Lees verder
Recensie
Spelen serieus nemen, Louise Berkhout

Spelen alleen voor de allerkleinsten? Louise Berkhout laat in dit boek zien dat spelen bijdraagt aan de fysieke, emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen en hoe je dat in het primair onderwijs in álle groepen een plek kunt geven.

Lees verder
Recensie
Zelfregulerend leren, Pieternel Dijkstra, Petra Bunnik, Aimee Krikke

Leren leren is belangrijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er 14 leerstrategieën zijn die leerlingen kunnen inzetten om hun leren in goede banen te leiden. In dit boek worden ze allemaal beschreven en krijg je praktische tips.

Lees verder

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!