PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Code Rood

Hoe oranje en groen gedrag het succes in teams bepaalt
Eric van 't Zelfde

In dit boek introduceert Eric van ’t Zelfde zijn kleurenmethodiek voor het identificeren van gedrag. 

Recensie

In dit boek introduceert Eric van ’t Zelfde zijn kleurenmethodiek voor het identificeren van gedrag. Hij beschrijft de impact van gedrag en welke acties je kunt ondernemen met als doel het realiseren van de beste onderwijsresultaten voor jullie leerlingen door samen beter te worden (als organisatie). De kleuren staan voor succes (Groen gedrag), mogelijkheid om te groeien (Oranje gedrag) en beperkte kans op succes (Rood gedrag). Ze zijn gekoppeld aan negen typische gedragskenmerken.

Dit alles gebeurt op een humane manier, zonder iemand als mens te beoordelen, maar wel door structureel, schadelijk gedrag op de werkvloer te durven benoemen. Zo help je je team en je organisatie te floreren.

Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!