PO Management

Open menu
Thema's
Onderzoek
Kansenongelijkheid toegenomen door corona
Kansenongelijkheid toegenomen door corona

Hoewel kansenongelijkheid van alle tijden is, krijgt het onderwerp de laatste tijd veel aandacht. Niet alleen van minister Slob, die onlangs maar liefst een half miljard euro uittrok ter bestrijding van corona-achterstanden. Ook ‘het veld’ is er steeds meer mee bezig. Bazalt Groep, bestaande uit onderwijsadviesbureaus Bazalt, HCO en RPCZ, stak de thermometer in de kansenongelijkheid als gevolg van corona. Het onderzoek onderschrijft de urgentie van de aanpak.

Lees verderRedactie PO Management
Specialist begaafdheidsonderwijs
Specialist begaafdheidsonderwijs

DOE MEE! Onderzoek naar de competenties van de specialist begaafdheidsonderwijs.

Wat moet een specialist begaafdheidsonderwijs eigenlijk allemaal kunnen en weten? Hoe draagt deze specialist bij aan goed onderwijs voor begaafde leerlingen? Daarover gaat dit onderzoek.

Lees verderRedactie PO Management
TALIS: Schoolleiders en leraren maken het verschil
TALIS: Schoolleiders en leraren maken het verschil

Elke vijf jaar wordt het grootschalige Teaching and Learning International Survey (Talis) uitgevoerd in tientallen landen door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Nederland doet in 2018 voor de eerste keer mee aan Talis met het basisonderwijs (groepen 3 t/m 8) en voor de derde keer met de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In dit artikel worden uitkomsten uit het TALIS onderzoek van 2013 besproken.

Lees verderEva van der Boom

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!