PO Management

Open menu
Thema's

Partners

PO Management wordt twee keer per jaar gratis op alle PO scholen verspreid onder directeuren en bestuurders. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.

Partneroverzicht
AVS
AVS

Wist je dat AVS de enige Academie en Vakvereniging voor Schoolleiders is in Nederland? Je hebt wel andere onderwijsvakbonden, maar die richten zich vooral op leraren en ander onderwijzend personeel. Wij zijn er voor jou alleen. Maar… Je bent niet alleen bij AVS.

www.avs.nl


Wij hebben zo’n 3500 leden, die met name werkzaam zijn in het basisonderwijs als (adjunct-)directeuren, locatieleiders, middenmanagers, bovenschoolsmanagers of bestuurders. Ook aanstaande schoolleiders, zij-instromers of directeuren die met pensioen zijn (en aangehaakt willen blijven bij het onderwijs!), zijn van harte welkom bij AVS.

AVS staat vooral bekend als vakbond. Maar we zijn meer dan dat. Wij ondersteunen onze leden met praktisch advies voor zo’n beetje álles waartegen zij in de schoolpraktijk aanlopen, we staan ze bij met rechtshulp van onze juridische dienst en streven naar goede arbeidsvoorwaarden plus een puik salaris. AVS helpt schoolleiders nóg beter te worden in hun vak met opleidingen, die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. Dat doen we we al en dat gaan we de komende jaren uitbouwen. Onze doel is om een expertisecentrum te worden waar je hulp krijgt bij al je vragen en waar je goed zit voor je persoonlijke en professionele groei.

AVS is ook de plek waar je je collega’s ontmoet. In netwerken kun je sparren met andere directeuren buiten je eigen organisatie over belangrijke onderwijskwesties of goed leiderschap. Zo help je elkaar verder. AVS verbindt en inspireert, ook tijdens onze studiereizen en het jaarlijkse AVS Schoolleiderscongres. We vertolken de stem van schoolleiders in de politiek en het onderwijsveld. Kortom, AVS zet schoolleiders in positie. Elke dag weer. En dat het liefst samen met jou. Ben je nog geen lid? Sluit je dan vandaag nog aan.

Lees verder
Onderwijsprofessionalisering
Blink
Blink

Blink is de meest innovatieve leermiddelenontwikkelaar van Nederland. Onze lesmethodes dagen kinderen uit om hun talenten te ontwikkelen én de wereld te ontdekken.

 

www.blink.nl


 Ruim 610.000 leerlingen op 4.100 scholen krijgen dagelijks les met een methode van Blink.

Onze leermiddelen bieden leraren de juiste tools om les te geven zoals zij dat willen.

Het lesmateriaal ontwikkelen we samen met leraren, leerlingen en wetenschappers. En we verwerken hierin de laatste wetenschappelijke inzichten over leren. Het prikkelen van de nieuwsgierigheid staat centraal, want nieuwsgierigheid is de motor van leren.

Meer weten? Ga naar www.blink.nl 

Lees verder
Leermiddelen
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Civas Onderwijs & Kinderopvang

Civas Onderwijs & Kinderopvang is een instituut voor kort beroepsonderwijs. Wij bieden professionalisering voor het héle team in het primair onderwijs en IKC met de implementatie van een eigen academie voor online en blended leren.

www.civasonderwijs.nl 


Kies je voor een academie van Civas Onderwijs & Kinderopvang, dan kies je voor een nascholingsaanbod dat altijd actueel, accuraat en compleet is. Met ons aanbod willen we ervoor zorgen dat je kan leren, groeien en bloeien in een team dat efficiënt en effectief samenwerkt in een lerende organisatie en zo het onderwijs verder versterkt. We maken nascholing voor alle doelgroepen in het primair onderwijs en IKC. Bij ieder pakket hoort persoonlijke begeleiding, zodat jij en je team snel aan de slag kunnen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat veranderingen in het leren van leraren effectief en duurzaam zijn. Daarom bieden wij ook ondersteuning bij de implementatie van online en blended leren. Civas Onderwijs & Kinderopvang wil de beste leerkracht voor ieder kind.

Lees verder
Onderwijsprofessionalisering
Inspirify
Inspirify

Met meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van websiteontwikkeling en marketing ben ik, Sander Bellinga van Inspirfy, de perfecte kandidaat voor een langdurige samenwerking. Ik kan mijzelf omschrijven als betrokken, vindingrijk, nauwkeurig en vakkundig.

www.inspirify.nl 


Naast zelfstandig ondernemer ben ik docent bij Tio Business School Groningen. Hier geef ik vakken zoals E-commerce en Digital Marketing. Ook ben ik mede-eigenaar van een online retailer: The Kefir Company. Dit bedrijf is eigenaar van Yoghurt.nl, Joghurt.de en Yo-gurt.it, waar ik de websiteontwikkeling en marketing voor doe. Mijn kennis put ik dus niet alleen uit mijn onderneming, maar ook uit deze nevenactiviteiten.

Lees verder
Websiteontwikkeling
Leuker.nu
Leuker.nu

Leuker.nu maakt educatieve uitgaven voor de (aankomend) professional in het basisonderwijs. De uitgever, Sabine Kokee, heeft hiervoor een model ontwikkeld waarmee u als auteur zelf de inkomsten krijgt uit de verkoop van uw boeken of e-learning. Leuker.nu ondersteunt u bij het maken van de uitgave en de marketing. U kiest eenvoudig wat u zelf wilt doen en wat niet.

www.leuker.nu 


Waarom is dat leuker?

 • U ontwikkelt samen met de uitgever een uniek boek;
 • U werkt samen met ervaren redacteuren en vormgevers;
 • U verdient aanzienlijk meer geld met uw boek;
 • U wordt ondersteund in de marketing van uw boek;
 • Uw boek bereikt alle professionals in het onderwijs.


Leuker.nu maakt samen met de auteurs boeken en e-learningcursussen en is tevens de uitgever van PO Management.

Lees verder
Educatieve uitgaven
Maak je eigen onderwijsboek
Maak je eigen onderwijsboek

Op Maak je eigen onderwijsboek kun je snel, eenvoudig en kosteloos je boek uit te geven. We ondersteunen je gedurende het publiceren van je boek en helpen je bij de marketing en verkoop.

www.maakjeeigenonderwijsboek.nl 


Om je eigen onderwijsboek uit te geven volg je eenvoudigweg alle stappen. Van algemene publicatie-informatie tot het opmaken van je cover en het vaststellen van je verkoopprijs.

Je eigen boek uitgeven hoeft niets te kosten. Je maakt gratis een account aan en verkoopt je boek kosteloos bij o.a. bol.com en alle andere boekhandels in Nederland & België. We drukken je boek nadat deze is verkocht, zodat we geen voorraad hebben en je dus niets hoeft te financieren. Wij zorgen er voor dat jouw boek in hoge kwaliteit wordt geprint en thuis bij de koper wordt bezorgd. In een paar eenvoudige stappen heb jij je boek uitgegeven. Zonder kosten en met maximale support. Eigen boeken koop je altijd tegen de laagste prijs.

Lees verder
Educatieve uitgaven
Van Rooij Communicatie
Van Rooij Communicatie

Martin van Rooij is redacteur van PO Management. Hij brengt ruim dertig jaar aan ervaring in en schrijft graag de teksten die je nodig hebt. Teksten die mensen aanspreken en overtuigen.

www.vanrooijcommunicatie.nl 


Als je Martin inschakelt, krijg je teksten die:

 • lekker leesbaar zijn
 • goede, overtuigende inhoud bevatten
 • geschreven zijn door een ervaren tekstschrijver
 • goed gevonden worden door Google, omdat Martin op een subtiele manier relevante zoekwoorden in je teksten verwerkt
Lees verder
Journalist & Tekstschrijver
Wakker Design
Wakker Design

Wakker Design is gespecialiseerd in de vormgeving van boeken en tijdschriften.

www.wakkerdesign.nl 


Sabrina Wakker van Wakker Design verzorgt de vormgeving van het bookmagazine PO Management. Daarnaast maakt ze o.a. de boekproducties van uitgeverij Leuker.nu en doet ze ook de vomgeving van boeken voor de Bazalt Groep.

Lees verder
Grafisch ontwerp
Wildeboer Onderwijsadvies
Wildeboer Onderwijsadvies

Drs. Theo Wildeboer is onderwijskundige en traint schoolleiders, ib’ers en leerkrachten bij het effectiever maken van hun lessen. 

www.wildeboer-onderwijsadvies.nl


 

Hij schreef het boek Slim! De 4 sleutels voor een effectieve les en ontwikkelde de Reflectiebox Instructiegedrag, een gespreksmethodiek om leerkrachten en directeuren in samenspraak te laten reflecteren op de effectiviteit van lessen. Voor meer informatie, zie www.wildeboer-onderwijsadvies.nl  en www.deviersleutels.nl.

 

Lees verder
Onderwijsprofessionalisering
Wij Leren
Wij Leren

Wij-leren.nl is een uitgebreid onderwijskundig kennisplatform met duizenden artikelen. Ruim 150 onderwijskundige specialisten publiceren over expertise of geven hun mening over actuele ontwikkelingen.

www.wij-leren.nl 


Samenhangende context

Onderwijskundige kennis is op zich overal te vinden. Typ een begrip in Google in en je wordt bedolven onder de informatie. Allerlei specialistische sites geven je veel informatie over dat deelthema.Vaak is deze kennis echter gefragmenteerd en staat het niet in een samenhangende context. Die samenhang wil wij-leren.nl bieden.

Welke behoefte in de markt wordt door wij-leren vervuld?

Er is behoefte aan een onderwijskundig totaalplaatje en aan een samenhangende context waarin onderwijsontwikkelingen besproken worden. Er is ook behoefte aan snelle informatievoorziening: vlug even weten wat een begrip betekent, zonder lange zoektocht of een lastige afweging over de betrouwbaarheid van de informatie. Daarnaast is er behoefte aan duiding. Wat is de trend in het onderwijs, welke kant gaat het op? En hoe kan je dat zien in het licht van de historische onderwijskundige ontwikkelingen?

Werken alle auteurs vanuit dezelfde visie?

Alhoewel de auteurs vanuit een wetenschappelijk kader publiceren, werken zij niet allemaal vanuit dezelfde visie. Dat is de realiteit waar we in het onderwijskundige landschap mee te maken hebben. Bij het onderdeel 'verdieping' komen dus inhoudelijke experts aan het woord vanuit een breed spectrum aan onderwijskundige opvattingen. Bij de onderdelen 'Begrippen', 'Artikelen' en 'Opinie' worden de diverse onderwijskundige stromingen en opvattingen in een kader gezet en met elkaar verbonden. Bij het onderdeel 'Opinie' is er daarnaast zelfs ruimte om op de artikelen te reageren.

Lees verder
Onderwijsprofessionalisering

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
 • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
 • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
 • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
 • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!