PO Management

Open menu
Thema's
Onderwijs & ICT
Kunstmatige intelligentie voor passende leerroute
Kunstmatige intelligentie voor passende leerroute

Al kom je nog zo aan individuele leerbehoeften tegemoet, uitleg is minder effectief wanneer onduidelijk is waarom een kind iets niet snapt. Met kunstmatige intelligentie kun je elke leerling op maat uitdagen, zien wat er misgaat en dan de juiste vervolgstap aanbieden, zegt Charles Wood van platform Century Tech, spreker op het online schoolleiderscongres van de AVS op 21 april 2021.

 

Dit artikel is een doorplaatsing uit Kader Primair, het vakblad voor leidinggevenden in het funderend onderwijs van de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Lees verderRedactie PO Management
Lessen uit de lockdown
Lessen uit de lockdown

Als dit blad verschijnt, koersen we met een beetje pech aan op de tweede lockdown van de scholen. Weer een periode van (deels) thuisonderwijs via beeldschermen. Maar dit keer hoeft het ons niet te overvallen. Terugblikkend op de eerste periode komt onderwijsadviseur en ICT-expert Wytze Niezen met aandachtspunten en praktische handreikingen voor de effectieve inzet van ICT-middelen voor afstandsonderwijs. Hij vertelt hoe een school(bestuur) zich – nu alvast – goed kan voorbereiden.

Lees verderRedactie PO Management
Leskracht
Leskracht

Als ervaringsdeskundige op het gebied van demotiverend onderwijs begon Astrid Timmermans na een carrière in het bedrijfsleven in 2005 aan het herinrichten van haar nieuwe werkplek: de klas als fijne en zinvolle leef-en leeromgeving voor een grote diversiteit aan kinderen. Inmiddels werken er al meer dan 50 scholen vanuit haar visie op onderwijs met de bijbehorende integrale leeromgevingen.

Lees verderRedactie PO Management
Microsoft Office 365 en ParnasSys
Microsoft Office 365 en ParnasSys

ParnasSys biedt al jaren een geavanceerd webbased leerlingvolgsysteem en een geïntegreerd leerlingadministratiesysteem aan, maar binnenkort weet het de gebruiker ook te koppelen aan Microsoft Office 365. Geen overbodige administratieve handelingen meer. Overal en altijd toegang tot de meest up-to-date gegevens.

Lees verderRedactie PO Management
Spelenderwijs leren programmeren met Dash en Dot
Spelenderwijs leren programmeren met Dash en Dot

Meccano, Lego, K’NEX. Technisch speelgoed is altijd populair geweest en bovendien leerzaam. Thuis, maar ook op school. Er zijn prachtige lesmethodes beschikbaar om kinderen spelenderwijs te leren programmeren, maar elk programma had zo zijn eigen beperkingen. Codevaardig maakt daar een einde aan. Meet Dash en Dot!

Lees verderRedactie PO Management
To like or not to like?
To like or not to like?

To like or not to like. Niet langer is dit de vraag als het gaat om de impact die social media hebben op de school en de leeromgeving van onze leerlingen. Social media zijn er en zijn blijvend. In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag hoe scholen social media in kunnen zetten om de leerlingen optimaal voor te bereiden op de uitdagingen en eisen die de 21e eeuw aan hen stelt.

De tweede belangrijke vraag die wij onszelf moeten stellen is: Hoe kunnen wij het onderwijs zodanig organiseren dat men de kinderen kan opleiden tot wereldburgers van de 21e eeuw?

Lees verderRedactie PO Management
Gepersonaliseerd leren
Gepersonaliseerd leren

Begin 2014 lanceerde uitgeverij Muiswerk Educatief Muiswerk Compleet: een pakket online oefenprogramma's voor op school en thuis, voor taal en rekenen, voor groep 4-8 (aangevuld met modules voor groep 1-3), tegen een betaalbare prijs. Inmiddels zijn we een jaar verder. 

Hoe reageren scholen op het aanbod? En zien zij de meerwaarde van nog meer online materiaal voor taal en rekenen? We praten opnieuw met Sander Beek, projectleider van Muiswerk Compleet.

Lees verderRedactie PO Management
Leren programmeren? Not for nerds!
Leren programmeren? Not for nerds!

Basisschoolleerlingen proeven aan programmeren.

In onze moderne maatschappij is digitale apparatuur niet meer weg te denken. Eigenlijk niet meer dan logisch dat al op de basisschool spelenderwijs wordt gewerkt aan het lezen en schrijven van de toekomst, oftewel programmeren, vindt Stichting Kennisnet. Half oktober organiseerde Stichting Kennisnet samen met ECP – Platform voor de informatiesamenleving – de Codeweek 2014. Meer dan driehonderd leerlingen van groep 8 kregen de fijne kneepjes van het programmeren bijgebracht door ICT’ers uit het bedrijfsleven.

Lees verderRedactie PO Management

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!