PO Management

Open menu
Thema's
E-learning
Full-service e-learning
Full-service e-learning

E-learning Wizard, bekend van de online schoolacademies op maat, gaat een nieuwe fase in. Een fase die ruimte biedt voor groei en uitbreiding van de dienstverlening. Toch blijft de organisatie klein en persoonlijk.

Hoe dat kan, leggen Karla Okken, Klaas Bellinga en Patrick Falk samen uit. 

"De inzet van e-learning bij teamscholing is met de komst van het werken in PLG's alleen maar belangrijker geworden."

Lees verderRedactie PO Management
De verbeteraanpak van ibs Al Ihsaan
De verbeteraanpak van ibs Al Ihsaan

Ibs Al Ihsaan zet e-learning gericht in op verbeterpunten. Kort voordat Sharina Nanhay Khan directeur werd van de islamitische basisschool Al Ihsaan in Lelystad was de school op onvoldoende niveau. Het was een kolfje naar haar hand, want eerder bracht ze het onderwijs op de islamitische basisscholen Er Riseleh in Leiden en Al Yaqoet in Amsterdam op orde en op basisschool Ayoub in Hilversum werkte ze aan de kwaliteit van het onderwijs, daarbij ondersteund door E-learning Wizard.

Lees verderRedactie PO Management
Power to the teacher
Power to the teacher

De kwaliteit van het onderwijs staat of valt met de kwaliteit van leraren. De leraar maakt immers het verschil. In de cao is vastgelegd dat leraren 10 procent van hun jaartaak moeten besteden aan professionalisering. Scholen dienen daarvoor zelfs de noodzakelijke voorwaarden te scheppen.

Maar de belangrijkste slagingsfactor blijft toch de intrinsieke motivatie van de leraar zelf: welke stappen neemt een leraar op het gebied van professionalisering? Hoeveel tijd besteedt hij of zij er werkelijk aan?

Lees verderRedactie PO Management
Jos Oude Kempers
Jos Oude Kempers

Zijn arbeidzame leven zit erop en hij heeft zijn prepensioen dubbel en dwars verdiend. Toch had Jos Oude Kempers, tot voor kort directeur van de Antoniusschool in Axel, nog best een paar jaar door willen werken. Zijn gedrevenheid was tot op het laatst groot. Zo groot dat hij een jaar voor zijn pensioen nog met veel plezier acht e-learningcursussen volgde.

Lees verderRedactie PO Management
Frank Groot: Maximaal rendement uit e-learning
Frank Groot: Maximaal rendement uit e-learning

Volgens Frank Groot, directeur van De Kraanvogel te Almere, wordt er nog veel te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden van e-learning in het basisonderwijs. ‘Terwijl het toch heel veel tijd en geld kan schelen. En als je het goed aanpakt, ben je ook veel effectiever bezig.’ Vanzelf gaat het zeker niet, zo weet hij inmiddels. ‘Als je er als directeur zelf niet in gelooft, gaat het niet lukken. Je moet de mensen enthousiast meekrijgen.’

Lees verderRedactie PO Management
Goede e-learning voor leerkrachten
Goede e-learning voor leerkrachten

Steeds vaker wordt e-learning ingezet bij de professionalisering van leerkrachten. Onderzoek toont aan dat de professionaliteit van leerkrachten en schoolleiders efficiënter en effectiever verbetert door het inzetten van e-learning in professionaliseringstrajecten. Maar waar moet u op letten bij het kiezen uit het snel groeiende aanbod van e-learningcursussen?

Lees verderKlaas Bellinga
E-learning voordelig alternatief scholing leerkrachten
E-learning voordelig alternatief scholing leerkrachten

Staatssecretaris Dekker komt in de zomer van 2015 met wetgeving om het register en de bijscholing van leraren in 2017 te verplichten, gebaseerd op het BIG-model in de zorg. Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren komt er extra geld voor de professionalisering van leraren. Hoe dan ook: de komende jaren moet u aan de slag met het continu scholen van uw team. Welke mogelijkheden zijn er qua organisatie en budget?

Lees verderKlaas Bellinga
Scholen & besturen starten eigen academie
Scholen & besturen starten eigen academie

Professionalisering van de leerkracht staat hoog op de agenda van de overheid, maar ook van veel schoolbesturen en directeuren. Eén van de manieren om daar invulling aan te geven is het starten van een eigen schoolacademie met e-modules. In dit artikel leest u een aantal ervaringen van scholen die hun eigen academie gestart zijn in samenwerking met Heutink Trainingen of er dit najaar voor het eerst mee aan de slag zijn gegaan.

Lees verderMatthijs Akkenaar

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!