PO Management

Open menu
Thema's
Agenda
Onzichtbare klacht, zichtbare kracht
01 april 2020

Voor contactpersonen en vertrouwenspersonen in het primair onderwijs organiseert Stichting School & Veiligheid op 1 april 2020 de jaarlijkse conferentie. Een scholingsdag gericht op het professionaliseren van de taken van de vertrouwenspersoon en het veiliger maken van de school. Op het programma staan lezingen en workshops rond het thema ‘Onzichtbare klacht, zichtbare kracht’. Gastspreker Miranda Vanbrabant, docent aan de Universiteit van Gent, vertelt hoe het komt dat sommige ouders, leerlingen en medewerkers de stap naar de vertrouwenspersoon niet durven nemen. Ook legt ze uit hoe vertrouwenspersonen hun kracht kunnen inzetten zodat ‘onzichtbare klachten’ zichtbaar en bespreekbaar worden en onveilige situaties aan.
Ga naar de website

Congres Samenwerkend Leiderschap
02 april 2020

2 en 3 april 2020 - “Samenwerkend leiderschap zorgt er voor dat alle betrokkenen; het team, ouders, en de omgeving actief samenwerken om het leerproces op school te optimaliseren” Er komt veel op ons af. Om te beginnen de zorg om alle klassen elke dag van een leraar te voorzien. Tegelijk willen we het beste onderwijs voor al onze leerlingen. Hoe krijg je dit voor elkaar? SAMEN! Peter DeWitt werkt al enkele jaren samen met onderwijsonderzoeker prof. John Hattie. DeWitt focust op hoe je als schoolleider vanuit de onderzoeksbevindingen van prof. Hattie het onderwijs op je school kunt verbeteren. Hij focust op zes belangrijke factoren, die veel impact hebben op het leren van leerlingen en juist in combinatie met elkaar een groot effect hebben, en hoe je daar samen aan kunt werken. Op dit congres krijg je vaardigheden, technieken en modellen om daar (samen) aan te werken.
Ga naar de website

Met alle respect!
08 april 2020

Met Alle Respect! is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs. Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat.
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!