Agenda
Toetscongres PO
17 januari 2018

Alle leerlingen maken een doorgaande reis van het primair onderwijs, naar het voortgezet onderwijs, om vervolgens verder te leren of op een andere passende manier talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. De ene leerling stopt vaker op een tussengelegen station en de ander raast met een intercity van begin naar eindpunt. U bestuurt de trein waar de leerling inzit. Wanneer stopt u de trein om met uw leerling te kijken welke reis hij al heeft afgelegd, wat zijn volgende bestemming is en wat dan de best passende route is om daar te komen? En hoe zorgt u ervoor dat u met de leerlingen op het juiste spoor blijft?
Ga naar de website

OnderwijsInzicht
19 januari 2018

Kennisnet organiseert samen met de PO-Raad en de VO-raad OnderwijsInzicht. In een dag praten we je bij over innoveren en ict in het onderwijs. Deskundigen en onderwijscollega’s gaan in op actuele ontwikkelingen, geven verhelderende analyses en laten je zien wat ict-innovaties voor jouw onderwijsorganisatie kunnen betekenen. Een goede inkoop van ict is hierbij belangrijk. Na dit congres kun je direct aan de slag met alle praktische informatie en tips.
Ga naar de website

Masterclass Betrokkenheid
25 januari 2018

Hoeveel winst (energie, plezier in je werk, betere resultaten,…) zou je hebben als je de aandacht hebt van alle leerlingen tijdens de les? De mooiste droom van elke leraar: een klas vol betrokken en gemotiveerde leerlingen. Marzano, toonaangevend onderwijswetenschapper en auteur van vele boeken, splitst het ongrijpbare fenomeen ‘betrokkenheid’ op in 4 vragen. En heeft daarbij een passende aanpak. Tammy Hefflebower, toptrainer van Marzano Research en mede-auteur van het boek Betrokkenheid, verzorgt op 25 januari de Masterclass Betrokkenheid. Hierin onthult zij de geheimen van betrokkenheid en geeft je de meest effectieve strategieën om betrokkenheid te realiseren. Deze strategieën zijn gebaseerd op onderzoek naar wat werkt op school. Na het volgen van deze dag: • ken je de 4 onderwerpen van het model voor betrokkenheid. • ken je de strategieën om leerlingen meer betrokken te maken. • heb je een actieplan om de betrokkenheid in jouw klas of school te vergroten. Je leert aan de hand van inspirerende presentaties, reflectie en interactie met Nederlandse trainers en andere deelnemers.
Ga naar de website

Passend onderwijs in 1 dag
06 februari 2018

Uiteraard organiseert Passend Onderwijs Magazine ook in 2018 het eendaags PO congres. De datum voor 2018 is dinsdag 6 februari, weer in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema voor dit jaar is de vraag of onderwijs anders kan. En als onderwijs anders kan: hoe dan? Zijn daar goede en aansprekende voorbeelden van? Waar doen ze het 'anders' en hoe gaat dat dan?
Ga naar de website

IPON 2018
07 februari 2018

Op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2018 vindt, in de Jaarbeurs Utrecht, voor de negende keer de IPON plaats. Ook deze editie zijn er weer vele nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie & ICT. IPON is al vele jaren de informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Dit geldt voor educatieve methodes, leermiddelen maar ook voor hardware en software. Meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes met onderwerpen als learning analytics, augumented reality, educatieve apps, social media in de klas, werken in de cloud, digitale identiteit, mediawijsheid, gamification, iPad-onderwijs, en flipping the classroom.
Ga naar de website

Privacycongres
14 februari 2018

Vanaf 25 mei 2018 geldt er nog maar één privacywet in de hele Europese Unie: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze aangescherpte en ingrijpende wetgeving heeft de nodige impact op het onderwijs. Scholen zijn niet alleen verplicht deze wet na te leven, maar moeten ook aan kunnen tonen zich aan deze wet te houden. Er ligt dus een grote verantwoordelijkheid bij schoolbesturen en scholen om de privacy van leerlingen te beschermen! Wat betekent dit in de praktijk voor uw organisatie? En hoe kunt u dit het beste aanpakken? Wat moet u regelen? Tijdens dit congres krijgen bestuurders en directeuren daar de antwoorden op.
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Cadenza Highschool
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!