Agenda
IPON 2020
05 februari 2020

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 vindt, in de Jaarbeurs Utrecht, het tien jarige jubileum plaats van IPON. Ook deze editie zijn er weer vele nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie & professionalisering. IPON is al vele jaren de informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Het doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Dit geldt voor educatieve methodes, (adaptieve) leermiddelen maar ook voor hardware en software. Meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes met onderwerpen als learning analytics, augumented reality, educatieve apps, social media in de klas, kunstmatige intelligentie, werken in de cloud, digitale identiteit, mediawijsheid, gamification, tablet-onderwijs, en zoveel meer.
Ga naar de website

Naar inclusiever onderwijs
12 februari 2020

Het landelijk praktijkplatform voor het onderwijs en gemeenten organiseert op 12 februari 2020 de conferentie ‘Naar Inclusiever Onderwijs’. Het programma heeft een gevarieerd aanbod en bestrijkt het po, vo, so/vso en mbo.
Ga naar de website

Symposium Onderwijs en AVG
12 februari 2020

Veel scholengroepen zijn goed op weg met het regelen en organiseren van de AVG. Er is privacy beleid, de juridische basisdocumenten zijn vaak op orde, de verwerkersovereenkomsten zijn grotendeels geregeld en iedereen is druk bezig met het vullen van het register van verwerkingsactiviteiten. Ook het bewustwordingsproces op het gebied van de privacy is op gang gekomen. Hier wordt meer en meer aandacht aan besteed, met name op de werkvloer. Het is dus tijd om de vervolgstappen te nemen. Om deze stappen te kunnen nemen is het belangrijk om inzicht te hebben in de afgeronde onderdelen en in de nog uit te voeren onderdelen. Kennisnet heeft met de Aanpak IBP een praktisch 5 stappenplan ontwikkeld wat veel scholengroepen houvast biedt.
Ga naar de website

AVS Congres: Kracht!
20 maart 2020

Kracht! Dat is het thema van het 25e AVS-congres dat plaatsvindt op vrijdag 20 maart 2020 in het vertrouwde NBC in Nieuwegein. Voor schoolleiders dé gelegenheid om te genieten van uitdagende workshops en in gesprek te gaan over de toekomstagenda. Leer van praktijkvoorbeelden, proef aan onderzoeksresultaten, maak kennis met theorieën en ontmoet collega’s. Want bindkracht is voor velen de allerbelangrijkste reden om het AVS-congres te bezoeken. Bovendien vieren we die dag het 25-jarige bestaan van de AVS door terug én vooral vooruit te kijken. Het onderwijs is in ontwikkeling en beweging. Dat vraagt daad- en vindingskracht van schoolleiders. Innovatieve en toekomstgerichte leidinggevenden die een visie hebben op ontwikkeling, de strategische rol en positie van de schoolleider, en die van het team. De sector zoekt schoolleiders die het heft in handen nemen en met man-, slag- en innovatiekracht stappen durven te zetten. Voor de toekomst en voor de kinderen.
Ga naar de website

Onzichtbare klacht, zichtbare kracht
01 april 2020

Voor contactpersonen en vertrouwenspersonen in het primair onderwijs organiseert Stichting School & Veiligheid op 1 april 2020 de jaarlijkse conferentie. Een scholingsdag gericht op het professionaliseren van de taken van de vertrouwenspersoon en het veiliger maken van de school. Op het programma staan lezingen en workshops rond het thema ‘Onzichtbare klacht, zichtbare kracht’. Gastspreker Miranda Vanbrabant, docent aan de Universiteit van Gent, vertelt hoe het komt dat sommige ouders, leerlingen en medewerkers de stap naar de vertrouwenspersoon niet durven nemen. Ook legt ze uit hoe vertrouwenspersonen hun kracht kunnen inzetten zodat ‘onzichtbare klachten’ zichtbaar en bespreekbaar worden en onveilige situaties aan.
Ga naar de website

Met alle respect!
08 april 2020

Met Alle Respect! is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs. Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat.
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!