PO Management

Open menu
Thema's
Agenda
Panamaconferentie 2024
30 mei 2024

Het thema van de jaarlijkse Panamaconferentie is dit jaar: Denkend aan rekenen-wiskunde... Rekenen is leuker dan/als je denkt! Wat zijn wiskundige denk- en werkwijzen? Hoe stimuleer je dat? Hoe krijg je kinderen, leerkrachten, collega's en jezelf aan het denken? Dat en nog veel meer vragen worden beantwoord op deze tweedaagse conferentie.
Ga naar de website

Masterclass Pedagogisch Leiderschap
27 juni 2024

Soms ben je de leider die je wilt zijn en soms ben je de leider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. In deze masterclass leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen, én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt, kunt delen met je collega’s en leerlingen.
Ga naar de website

Mediation voor schoolleiders
10 september 2024

Als schoolleider, bouwcoördinator of teamleider treed je regelmatig op als bemiddelaar tussen teamleden, tussen ouders en vaak tussen leraren en ouders. Soms lijkt er geen einde te komen aan de discussie. Hoe doorbreek je het patroon? Hoe zorg je ervoor dat het conflict niet escaleert? En hoe zorg je dat beide partijen een goed gevoel overhouden aan het gesprek, zodat de discussie later niet nogmaals oplaait? Weet conflicten effectief op te lossen met verschillende benaderingen en gesprekstechnieken!
Ga naar de website

Congres 'Lesgeven in groep 3'
11 september 2024

Bied je leerlingen in groep 3 een vliegende start! Tijdens dit congres leer je van experts alles over deze bijzondere groep. Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: - Hoe creëer je met spel hoge betrokkenheid bij de leerprocessen van kinderen? - Welke materialen zet je in bij het aanleren van de rekenbasisstrategieën? - Hoe ga je om met niveauverschillen binnen het domein taal?
Ga naar de website

Congres 'De hoek in!'
11 september 2024

Realiseer doelgericht hoekenspel in groep 1 en 2! In de ochtend leer je: - Hoe je gerichte spelbegeleiding inzet om de ontwikkeling van je kleuters te stimuleren - Wat het stellen van doelen betekent voor de inrichting van je hoeken - Wat je doet met kinderen die niet tot spelen komen In de middag volg je twee door jou gekozen subsessies: A. De lees- en schrijfhoek opnieuw bekeken B. Rekenen in de hoeken C. De beweeghoek D. Achter gedrag kijken E. Sensopathisch spel - het belang van leren met je hele lijf F. De bouwhoek
Ga naar de website

Cursus 'Gedragsbeïnvloeding bij kleuters'
12 september 2024

Omgaan met storend en regelovertredend gedrag van kleuters. Je gaat aan de slag met theorie en oefent met praktische handvatten om externaliserend probleemgedrag bij het jonge kind aan te pakken. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: - Hoe zorg je voor heldere regels en routines in de klas? - Hoe stimuleer je de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen bij kinderen die (veel) ongewenst gedrag vertonen? - Samenwerken met ouders - welke middelen zet je in om de beste kansen voor een kind te creëren?
Ga naar de website

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!