Agenda
Kindermishandeling: De aandachtsfunctionaris maakt het verschil
19 november 2019

In de Week tegen Kindermishandeling organiseert de LVAK op 19 november in DeFabrique in Utrecht een uniek symposium met sprekers als Rian Teeuw, Frank van Leerdam en optredens van het Nederlands Toegepast Theater. Deze dag is speciaal voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling en andere belangstellenden die met de meldcode werken. Op het symposium staat de rol van de aandachtsfunctionaris binnen een organisatie centraal. De aandachtsfunctionaris is voor organisaties die verplicht met de meldcode moeten werken een belangrijke schakel in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Een geschoolde aandachtsfunctionaris is binnen een organisatie de deskundige voor het implementeren van de meldcode, het adviseren van de directie en het begeleiden van medewerkers.
Ga naar de website

Scholenconferentie Verrassend Passend
19 november 2019

Hét jaarlijkse event van het Steunpunt Passend Onderwijs komt er weer aan! Op dinsdag 19 november 2019 verzamelen leraren, schoolleiders, schoolbestuurders, medewerkers van swv-en, IB’ers, jeugdzorg, leerplicht en ambtenaren zich bij de Lindenberg in Nijmegen voor de scholenconferentie Verrassend Passend. Dit jaar staat de (identiteit van de) leraar centraal. De leraar als sleutelfiguur in het onderwijsproces. Wat betekent het vandaag de dag om leraar te zijn en wat heb je als leraar nodig om daar invulling aan te geven binnen passend onderwijs?
Ga naar de website

HRM en het onderwijs
26 november 2019

NOTEER ALVAST DE NIEUWE DATUM IN UW AGENDA! HRM & het Onderwijs is al 11 jaar, met jaarlijks ruim 250 deelnemers, het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van primair onderwijs tot voortgezet onderwijs en van beroepsonderwijs tot hoger beroepsonderwijs, wetenschappelijk onderwijs en kinderopvang.
Ga naar de website

LECSO Congres 2019: Gewoon DOEN!
29 november 2019

Hét Congres is een landelijk onderwijscongres van Lecso en het SBOwerkverband en wordt door De Onderwijsspecialisten georganiseerd. Het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben staat centraal. Tijdens Hét Congres wordt nieuw ontwikkelde expertise gepresenteerd. Daarnaast worden er ‘good practice’ voorbeelden en ervaringen van allerlei samenwerkingsvormen en initiatieven tussen regulier en speciaal (basis) onderwijs gedeeld. Met elkaar verkennen we de mogelijkheden en kansen die er zijn om leerlingen die meer zorg en aandacht nodig hebben te kunnen laten groeien in hun ontwikkeling binnen een passende leeromgeving.
Ga naar de website

Onderwijsinzicht: anders organiseren met ict
17 januari 2020

Ict doordacht inzetten kan het onderwijs veel opleveren. Het anders organiseren van ict biedt kansen, nu en in de toekomst. Maar hoe kom je tot doordachte keuzes? En hoe organiseer je ict zodat leerlingen er maximaal profijt van hebben? Op OnderwijsInzicht zie je hoe ict helpt bij de dagelijkse praktijk en (maatschappelijke vraagstukken). Ook krijg je, op basis van onderzoek, inzicht in de mogelijkheden die ict kan bieden.
Ga naar de website

Vier Vakmanschap!
30 januari 2020

Uitdagingen? Die kent het onderwijs meer dan genoeg: het lerarentekort, passend onderwijs, groeiende werkdruk en soms komt de chaos van op de straat zo je klas in. Dan denk je wel eens: Valt er nog iets te vieren? Ja! Zeker wel!
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!