PO Management

Open menu
Thema's
Agenda
Congres Authentiek Leiderschap
30 november 2021

Dyade Academy, opleidingsaanbieder voor mensen werkzaam in het onderwijs, organiseert dit jaar het enige fysieke congres voor schoolleiders en –bestuurders over leiderschap. Met als keynote spreker Robert van Overdijk, directeur circuit Zandvoort en directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, die zijn ervaringen wil delen met schoolleiders en –bestuurders. Na een turbulent anderhalf jaar door de coronacrisis, is het tijd om weer vooruit te kijken in het onderwijs.
Ga naar de website

Lessen uit de lockdown van John Hattie
09 december 2021

Op 9 december om 10.30 uur kun je gratis het webinar 'Lessen uit de lockdown' van professor John Hattie volgen. In dit webinar bespreekt hij welke bewijzen het thuisonderwijs heeft geleverd voor wat effectief is in onderwijs. Laat je prikkelen en benut zijn inzichten om jouw impact op het leren van je leerlingen te vergroten. Het webinar wordt georganiseerd door Bazalt Groep.
Ga naar de website

De kracht van formatief evalueren
12 januari 2022

Wil jij weten hoe je alles uit jouw leerlingen kunt halen, zonder ze af te rekenen op cijfers? Hoe je een cultuur kunt creëren die gericht is op successen en ontwikkeling, en hoe je de ontwikkeling van een leerling centraal stelt? Of, breder nog: hoe je jouw hele school formatief kunt laten werken? Kom dan naar het congres ‘De kracht van formatief evalueren' op woensdag 12 januari 2022 in Utrecht! Tijdens dit congres ontmoet je dr. Shirley Clarke, dé expert op het gebied van formatief evalueren, feedback, eigenaarschap en het betrekken van leerlingen. Zij schreef onder andere het standaardwerk Feedback met John Hattie. Verder kun je luisteren naar prof. dr. Robert-Jan Simons (auteur van Canon van het leren), die formatief werken in een breder spectrum van leren en ontwikkelen in organisaties plaatst. Naast de masterclasses van Shirley Clarke en Robert-Jan Simons kun je deelnemen aan twee workshops, die aansluiten bij jouw interesses, functie en sector.
Ga naar de website

NIVOZ Onderwijsavond: Over het verhaal van de mens en betekenisvol contact
19 januari 2022

Een maatschappij die zijn mensen rangschikt op verdienste of prestige vraagt van zijn onderwijs hetzelfde. Beide, onze maatschappij en ons onderwijs, zijn inmiddels buiten adem geraakt, moe van de constante onderlinge vergelijking en prestatiedruk die verbindingen verbreekt en samen leven hindert. Hoe krijgen we het verhaal van de mens weer boven tafel? Hoe krijgen samenleving en onderwijs weer meer ziel?
Ga naar de website

Panama-conferentie
20 januari 2022

De 40e Panama-conferentie over reken-wiskundeonderwijs vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022. Thema ’40 x Panama: verleden, heden en toekomst’ De Panama-conferentie bestaat 40 jaar! Dat is reden voor een feestje, compleet met terugblikken op hoogtepunten uit die 40 edities evenals vooruitkijkjes naar wat we de komende 40 jaar kunnen gaan verwachten. Zonder hierbij voorbij te gaan aan de actualiteit waarin dagelijks minimaal 40 reken-wiskundige vraagstukken voorbijkomen.
Ga naar de website

NIVOZ Onderwijsavond: Over ongelijkheid en de rol van toetsing in ons onderwijs
13 april 2022

De tweedeling van de samenleving in insiders en outsiders dreigt al op jonge leeftijd, door de rol van de school als ‘selectiefabriek’. Gestandaardiseerde toetsing zou een eerlijke vergelijking mogelijk moeten maken, maar biedt te weinig ruimte voor en inzicht in ontwikkeling. Wanneer insiders de inhoud, cultuur en evaluatie van ons onderwijs bepalen, blijft ongelijkheid in stand. Welke tegenkracht kunnen scholen bieden om leerlingen echt verder te helpen?
Ga naar de website

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!