PO Management

Open menu
Thema's
Agenda
De staat van het onderwijs
11 mei 2021

Hoe staat het Nederlandse onderwijs ervoor en welke belangrijke ontwikkelingen zijn er te zien? De Inspectie van het Onderwijs toont dat ieder jaar in de Staat van het Onderwijs. Dit jaar organiseert de inspectie verschillende online evenementen rondom de publicatie. Het zijn een presentatie en een reeks webinars op 14 april en een online conferentie op 11 mei. De inschrijving hiervoor is nu geopend.
Ga naar de website

Aanpak personeelstekort
18 mei 2021

Webinars versterking aanpak personeelstekorten in het (v)so/sbo Georganiseerd door: i.s.m. PO-RaadInteressant voor: BestuurdersBovenschoolse stafLerarenSchoolleidersOverig 2021 do 08 apr Webinars versterking aanpak personeelstekorten in het (v)so/sbo 14:00 - 15:30 Georganiseerd door: i.s.m. PO-Raad Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig di 18 mei Webinars versterking aanpak personeelstekorten in het (v)so/sbo 14:00 - 15:30 Georganiseerd door: i.s.m. PO-Raad Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig wo 02 jun Webinars versterking aanpak personeelstekorten in het (v)so/sbo 14:00 - 15:30 Georganiseerd door: i.s.m. PO-Raad Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig Deze webinars zijn interessant voor schoolbestuurders, schoolleiders, leraren, onderwijsassistenten, lerarenopleiders en studenten. Deelname is kosteloos. Het lerarentekort heeft voor leerlingen en leraren in het (v)so en sbo ingrijpende consequenties. Dit vraagt om een duurzame aanpak van de personeelstekorten in het speciaal onderwijs. Maar wat werkt, en wat werkt niet? En welke acties kunnen scholen zelf in gang zetten? In een serie webinars willen de PO-Raad, de Vereniging Hogescholen, het ministerie van OCW en Sectorraad GO, het uitwisselen van kennis en oplossingsrichtingen stimuleren.
Ga naar de website

Combinatiegroep 2-3
25 mei 2021

Een 2-3 combinatiegroep kan heel wat dilemma's opleveren terwijl het tegelijk veel voordelen biedt voor de doorlopende leerlijn van het jonge kind. Hoe organiseer je het leren lezen bijvoorbeeld tussen spelende kleuters? Hoe geef je instructies met niveauverschillen in een 2-3 combinatiegroep? En hoe zorg je voor meer speelleertijd?
Ga naar de website

Landelijke IKC-dag
17 september 2021

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Onderwijspedagoog Gert Biesta verzorgt de keynote. Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Ga naar de website

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!