Agenda
Congres - Mindset: motivatie en zelfvertrouwen
14 september 2017

Het congres over mindset in hulpverlening en onderwijs staat in het teken van motivatie en zelfvertrouwen. Waar het ene kind denkt "ik kan dat tóch niet", denkt het andere "dat kan ik nóg niet". Waar het ene kind vertrouwen heeft in zijn eigen groeipotentieel, heeft het andere kind een vaststaand beeld van het eigen kunnen. Dat verschil noemen we een verschil in "mindset". Mindset is een concept dat door de wereldberoemde psychologe Carol Dweck geïntroduceerd werd. Zij maakt onderscheid tussen een vaststaande "fixed" mindset enerzijds en een op groei gerichte "growth" mindset anderzijds.
Ga naar de website

Congres - Hoogbegaafdheid - 2e editie
26 september 2017

Het jaarlijks congres over hoogbegaafdheid vindt dit jaar plaats in Utrecht. Wie hoogbegaafd is, is niet alleen heel intelligent. We spreken pas van hoogbegaafdheid als een kind, behalve een (heel) hoog IQ, óók over een creatief brein en een groot doorzettingsvermogen beschikt. Deze kinderen zijn meesters in "out of the box"-denken en hebben qua intellectuele ontwikkeling een grote voorsprong op leeftijds- en klasgenoten. Dat is natuurlijk heel mooi. Maar het is niet alléén maar fijn wanneer kinderen hoogbegaafd zijn.
Ga naar de website

Congres Leren zichtbaar maken in actie 2017
02 november 2017

Leren zichtbaar maken organiseert in samenwerking met Bazalt, RPCZ, HCO en OnderwijsAdvies het Congres 'Leren zichtbaar maken in actie', met professor John Hattie. Het congres vindt plaats op 2 en 3 november 2017 te Nieuwegein. Sinds de introductie van de Nederlandse vertaling van zijn boek Visible Learning for Teachers in 2014, zijn steeds meer onderwijsprofessionals geïnspireerd door prof. John Hattie. Veel leraren en leidinggevenden zijn bezig met Leren zichtbaar maken. U ook? - Welke impact heeft u daar al mee? - Zou u die impact willen verdubbelen, of zelfs vervijfvoudigen? - Of staat u nog aan het begin en wilt u een powerstart? Om de impact te kunnen hebben die prof. John Hattie beschrijft adviseert hij op 5 gebieden actief te zijn. Tijdens dit congres kunt u informatie verzamelen over deze vijf actiegebieden om de impact van Leren zichtbaar maken in uw praktijk te vergroten.
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Educatiemaster
Cadenza Highschool
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!