PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

De lessen van Wouter Applemuzz

Filosofisch dagboek van een eigenzinnige enigszins hoogbegaafde dolende ziel met een schitterende missie
Henk van Woudenberg

Het boek is denk ik vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar praktische tips en oefeningen voor het onderwijs en de schrijfstijl en humor weten te waarderen. 

Recensie

Karla Okken (adviseur Leren & Ontwikkelen) las het boek. Ze schrijft:

“In De lessen van Wouter Applemuzz is de hoofdpersoon een fictieve persoon: Wouter Muzz. In het boek worden dilemma’s en vraagstukken uit het onderwijs aangehaald en in relatie tot het leven van Wouter Muzz beschreven. In het dagboek dat hij bijhoudt, vertelt hij over de dilemma’s en worstelingen in zijn leven in relatie tot zijn werk, de opvoeding van zijn zoon Kaz en zijn ex- vrouw. Doordat hij tijdelijk thuiszit en dus tijd heeft, legt hij zich toe op een project waarin hij het digitale brein DIGI intelligenter maakt door vragen te stellen en gesprekken te voeren met DIGI. Wouter legt veel uit aan DIGI; de tekst is daardoor leerzaam, maar er zit ook veel humor en soms satire in. 

Het is een boek vol met overdenkingen en filosofieën over het onderwijs in relatie tot thema’s als het proces van leren, eigenaarschap, motivatie en bewustzijn. Door de schrijfstijl is het boek heel leesbaar en gemakkelijk te volgen. 

Fijn in het boek is dat als je meer wilt weten, je bijna bij elk hoofdstuk een QR-code vindt die verwijst naar een website met relevante informatie over het beschreven thema.

Het boek is denk ik vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar praktische tips en oefeningen voor het onderwijs en de schrijfstijl en humor weten te waarderen. 

Als je op zoek bent naar filosofische en diepgaande inzichten over leren, eigenaarschap en motivatie is dit boek mogelijk minder geschikt.”

Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!