PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Teach Like a Champion 3.0

63 technieken waarmee je je leerlingen laat excelleren
Doug Lemov

Lesgeven is een feest: kun jij dat ook zeggen? Je kent vast wel zo'n jaloersmakende competente leraar die een klas in een handomdraai weer bij de les heeft. Wat doen zij waardoor het lesgeven als vanzelf lijkt te gaan?

Recensie

Lesgeven is een feest: kun jij dat ook zeggen? Je kent vast wel zo'n jaloersmakende competente leraar die een klas in een handomdraai weer bij de les heeft. Wat doen zij waardoor het lesgeven als vanzelf lijkt te gaan?

Doug Lemov, de Amerikaanse auteur van het boek Teach Like a Champion 3.0 , heeft een aantal van deze topleraren uitgebreid geobserveerd.

Succesfactoren en praktische technieken

Doug Lemov vertaalde zijn observaties in zes succesfactoren, die hij uitwerkt in 63 praktische technieken. De technieken zorgen voor een stevige klascultuur en betrokken, gemotiveerde leerlingen. Daarmee wordt de les een feestje voor de leerkracht èn de leerlingen.

'Teach is geen lesmodel, maar de technieken passen prima binnen elk (directe) instructiemodel. Het geeft leraren concrete houvast en handvatten binnen de lesfasen.'
Doug Lemov, auteur Teach Like a Champion 3.0

Van 2.0 naar 3.0

Teach Like a Champion 2.0 ken je wellicht al. Waarom zou je dan deze 3.0 versie willen lezen? De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Meer aandacht voor executieve functies
  • Dertien nieuwe technieken
  • Versterkte aandacht voor pedagogiek met relatie als belangrijke pijler
  • Een nieuw hoofdstuk met mentale modellen voor bewust handelen
  • Een nieuw hoofdstuk over lesvoorbereiding
  • Meer wetenschappelijke onderbouwing
Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!