PO Management

Open menu
Thema's
Goede begeleiding van zij-instromers
Goede begeleiding van zij-instromers

Zij-instromers brengen vaak een eigen cultuur en expertise met zich mee. Volgens Karin van Wolferen, teammanager bij HCO (onderdeel van Bazalt Groep), kunnen zij dankzij een frisse kijk van buitenaf schoolteams optimaal versterken. De meeste zij-instromers geven er echter ook blijk van veel behoefte te hebben aan het snel aanleren van de juiste skills, vaardigheden waarop ze in hun oude beroep niet werden aangesproken.

Bazalt Groep begeleidt en coacht zij-instromers bij hun transitie naar onderwijsprofessionals, zodat zij niet vroegtijdig afhaken.

Lees verderManagement
Beter onderwijs door samenwerking
Beter onderwijs door samenwerking

Al twintig jaar werken Fontys Hogescholen en ruim 40 schoolbesturen in Brabant en Noord-Limburg samen aan beter onderwijs. En juist omdat het POS, zoals het partnerschap heet, zoveel verschillende ideeën genereerde, kreeg Marlon van de Put anderhalf jaar geleden de opdracht om de activiteiten te stroomlijnen en de benefits onder de aandacht van alle betrokken partijen te brengen.

Een flinke klus, maar het resultaat liegt er niet om. ‘We hebben de kwaliteitsaanpak zo gemaakt dat de leerlingen er echt baat bij hebben.’

Lees verderKwaliteit
Rekenonderwijs kan anders
Rekenonderwijs kan anders

PO Management nummer 12 besteedde in het artikel ‘Hoogleraar Anna Bosman over de meester met de bal (zie www.pomanagement.nl/whitepaper/391/) aandacht aan de discussie over reken-wiskundeonderwijs, die regelmatig opduikt in de publiciteit.

Volgens Dolf Janson versterkte deze bijdrage de polarisatie in het rekenonderwijs. Een gemiste kans, vindt hij. In dit nummer een bijdrage van Dolf Janson om rekenonderwijs positief te typeren…

Lees verderRekenen
Grej of the day: motiveren met raadsels
Grej of the day: motiveren met raadsels

Onderwijsland laat zich massaal enthousiasmeren en inspireren door een nieuw Scandinavisch initiatief: een grej of the day! Een wát van de dag? Een grej, oftewel een ‘ding’. Micael Hermansson, bedenker van grej of the day, is duidelijk: met een dagelijkse microles betover je de leerlingen, je nodigt ze uit om kennis tot zich te nemen en maakt leren weer cool. En dat alles zonder werkdrukverhoging!

Linda Lambrechts, schoolleider en leerkracht van basisschool Florencius te Haarlem, neemt de proef op de som.

Lees verderDidactiek
Taalunie luidt noodklok
Taalunie luidt noodklok

De situatie is nijpend. Het niveau van begrijpend lezen holt in Nederland en Vlaanderen achteruit. Dat stelt de Taalunie, waarin zowel Nederland als Vlaanderen zitting hebben. Hoe kan het tij gekeerd worden? En hoe krijgen Nederlandse en Vlaamse leerlingen meer plezier in en betrokkenheid bij het lezen?

Lees verderTaal
Vier sleutels voor een effectieve les
Vier sleutels voor een effectieve les

Als schoolleider probeert u het bestre uit uw leerkrachten te halen Dus zodra u zich kunt losmaken van de waan van de dag gaat u de klassen in, observeert de leerkrachten, vinkt u aan welke vaardigheden de leerkrachten lieten zien en vertelt u hun wat goed gaat en wat beter kan.

Merkt u geen significante verbetering? Misschien is dan De Vier Sleutels-aanpak iets voor u.

Lees verderKwaliteit
Burnout Bullshit
Burnout Bullshit

Veel onderwijsprofessionals lopen vast door een continue hoge werkdruk. Het team van Burnout Bullshit pakt burn-outklachten doeltreffend aan met een praktische methode. Niet oeverloos praten, maar zaken opruimen zodat er ruimte ontstaat om weer de eigen regie te nemen.

Lees verderManagement
Kinderen krijgen democratie in de vingers
Kinderen krijgen democratie in de vingers

Veel gezinnen in de Zaandamse wijk Poelenburg worstelen met werkloosheid en armoede. Met behulp van het programma De Vreedzame School leren kinderen van CBS Tamarinde om conflicten op te lossen, zich verantwoordelijk te voelen voor elkaar en mee te praten over beslissingen. De resultaten zijn opmerkelijk.

Lees verderDidactiek

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!