PO Management

Open menu
Thema's
Stichting BOOR over kwaliteitsbeleid
Stichting BOOR over kwaliteitsbeleid

Stichting BOOR stuurt op onderwijskwaliteit en opbrengsten. Stichting BOOR gebruikt hiervoor de OGW4D-aanpak, ofwel opbrengstgericht werken in 4D. Hugo Hopstaken (hoofd afdeling onderwijskwaliteit) en Manal Benaissa (beleidsadviseur onderwijskwaliteit) leggen uit hoe dit in de praktijk werkt.

"OGW4D is een aanpak die voor iedereen inzichtelijk en duidelijk moet zijn. De begeleiding, de trainingen en het OGW4D-boek hebben uniformiteit gebracht in onze taal en in ons denken en handelen."

Manal Benaissa, beleidsadviseur onderwijskwaliteit, stichting BOOR

Lees verderKwaliteit
Nieuwe uitgave 'De vier sleutels'
Nieuwe uitgave 'De vier sleutels'

Zeven jaar geleden schreef onderwijsadviseur Theo Wildeboer zijn wetenschappelijk onderbouwde boek Slim! De 4 sleutels voor een effectieve les. De laatste jaren is een stroom aan nieuwe publicaties verschenen en zijn nieuwe inzichten opgedaan. Daarom is dit najaar een geactualiseerde versie verschenen.

Met de 4 sleutels voor een effectieve les stuur je slim en gecontroleerd op verdiepend leren en hogere leeropbrengsten:

  1. Het lesdoel
  2. De kortste weg naar Rome
  3. Actieve betrokkenheid
  4. Afstemming
Lees verderDidactiek
Krachtig voor de klas
Krachtig voor de klas

Goed onderwijs begint bij deskundige leraren die het maximale uit hun leerlingen weten te halen. Bazalt Groep helpt daarbij en ondersteunt scholen en leraren met programma’s gericht op bewezen effectief onderwijs. Het dienstenpakket is verdeeld over zeven thema’s. Een daarvan is ‘Krachtig voor de klas’.

"Niet zélf harder lesgeven, maar de léérlingen harder laten leren."

Lees verderDidactiek
Full-service e-learning
Full-service e-learning

E-learning Wizard, bekend van de online schoolacademies op maat, gaat een nieuwe fase in. Een fase die ruimte biedt voor groei en uitbreiding van de dienstverlening. Toch blijft de organisatie klein en persoonlijk.

Hoe dat kan, leggen Karla Okken, Klaas Bellinga en Patrick Falk samen uit. 

"De inzet van e-learning bij teamscholing is met de komst van het werken in PLG's alleen maar belangrijker geworden."

Lees verderE-learning
Schooltuintjes en voedselvaardigheid
Schooltuintjes en voedselvaardigheid

Zeker voor een gezonde leefstijl geldt: jong geleerd is oud gedaan. Daarom zetten veel basisscholen hun beste beentje voor en stimuleren ze leerlingen gezonde keuzes te maken.

Dit tweede artikel gaat over schooltuintjes en voedselvaardigheid. ‘Groeien wortels aan een boom?’ De Gemeente Breda won er de Gouden Wortel 2023 mee. 

"Start niet te groot. Een moestuin van honderd vierkante meter is te veel werk."

Lees verderMotivatie
Leren met een gevulde maag
Leren met een gevulde maag

Zeker voor een gezonde leefstijl geldt: jong geleerd is oud gedaan. Daarom zetten veel basisscholen hun beste beentje voor en stimuleren ze leerlingen gezonde keuzes te maken. Want eten op school werpt zijn vruchten af.

Dit artikel gaat over gezond eten en bewegen en het programma 'De Gezonde Basisschool van de Toekomst' (GBT).

"Vier op de tien kinderen hebben niet ontbeten."

Lees verderMotivatie
Doelab: bouwstenen voor succeservaringen
Doelab: bouwstenen voor succeservaringen

Wie een opdracht op papier begrijpt, kan over het algemeen goed meekomen in het onderwijs. Maar hoe moet het nou als abstracte tekst je weinig zegt en je vooral leert door iets vast te pakken en te bewerken? Sommige kinderen leren beter met hun handen dan met hun hoofd. Speciaal voor deze kinderen is er Doelab

Lees verderDidactiek
Vliegende start voor schoolleiders
Vliegende start voor schoolleiders

Op veel basisscholen vindt momenteel een wisseling van de wacht plaats. Veel directeuren gaan binnenkort met pensioen en worden als het goed is opgevolgd door  nieuw talent. Hoe sla je je als startende schoolleider door die spannende, complexe én mooie beginperiode heen? En wat kan AVS voor de start van je onderwijscarrière betekenen?

Lees verderProfessionalisering

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!