Kindgericht onderwijs
Kindgericht onderwijs

Er is een massale beweging op gang gekomen richting gepersonaliseerd en meer kindgericht onderwijs. In lijn daarmee geeft de onderwijsinspectie in het nieuwe toetsingskader veel meer ruimte aan scholen om vanuit hun eigen visie te werken. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de kwaliteitszorg op scholen. Ook de manier waarop scholen zicht houden op de ontwikkeling van kinderen zal hierdoor grondig veranderen.

Lees verderKwaliteit
De flexibele school
De flexibele school

Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met mobiele wandsystemen kan de flexibele omgeving gecreëerd worden waarin geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving.

Lees verderFacilitair
De flexibele zalen van Nyenrode
De flexibele zalen van Nyenrode

Sinds 2012 heeft Nyenrode Business University een vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Afgelopen zomer, midden in de bouwvak, zijn diverse kleine ruimtes en een verkeersruimte in dit karakteristieke pand getransformeerd tot twee collegezalen. De paneelwand tussen deze twee zalen maakt het creëren van één grote ruimte, bijvoorbeeld voor het afnemen van tentamens, mogelijk.

Lees verderFacilitair
Theo Wildeboer
Theo Wildeboer

Wat houdt differentiatie in en waarom willen we het? En: Wat vertelt onderzoek ons over de effecten van differentiatie, en hoe kan binnen de school eigenlijk op een verstandige manier worden gedifferentieerd?

Lees verderDidactiek
John Hattie
John Hattie

Waaraan hebben Apple, Martin Luther King en de gebroeders Wright hun succes te danken?

Het ging bij deze drie niet om de vraag wát ze wilden doen, maar om de vraag waaróm ze het wilden. Ze hadden allemaal een visie, een passie, een geloof. En ze waren allemaal in staat om die te verwoorden en met anderen te delen, aldus professor John Hattie.

Lees verderDidactiek
Ferd van den Eerenbeemt
Ferd van den Eerenbeemt

Praktisch en handzaam boek 'De Groeischool' verschenen
met een growth mindset komt ieder kind tot leren

Stel je voor: je hebt een groep 7 die relatief zwak is. Je vermoedt dat de leerlingen, eenmaal in groep 8, matig zullen scoren op hun eind-Cito. Wat te doen in zo’n korte tijd? Bestaan er interventies die een groep ineens op een hoger plan brengen? Dat zou zomaar kunnen…

Lees verderDidactiek
James Nottingham
James Nottingham

Waarom denken jonge mensen dat leren saai is? Waarom kiezen leerlingen de gemakkelijke weg? Voor James Nottingham, bedenker van de Learning Pit, is het streven duidelijk: ‘I cannot’ wordt ‘I cannot yet’.

Leren moet per definitie uitdagend zijn. Dat is de onderwijsfilosofie die hij van Australië tot Zweden met succes verkondigt. Volgens hem wordt niemand briljant geboren, maar kan wel iedereen tot grote hoogten stijgen.

Lees verderDidactiek
Learn like a champion
Learn like a champion

Teach Like a Champion is niet meer weg te denken uit het Nederlandse onderwijs. De didactische technieken uit dit programma worden dagelijks door duizenden leerkrachten gebruikt. De CED-Groep heeft het programma inmiddels verbreed. Ambitieuze scholen die laten zien dat ze op álle niveaus leren, kunnen het Learn Like a Champion-predicaat verwerven. Bijvoorbeeld basisschool De Branding.

Lees verderDidactiek

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!