PO Management

Open menu
Thema's
Professionalisering
Lesson Study
Lesson Study

Het samenwerken van leraren kan beter, zo blijkt ook uit recente onderzoeken. Henk Logtenberg en Linda Odenthal bieden met hun boek Lesson Study, de effectieve vorm van teamleren praktische handvatten. ‘Er is heel veel professioneel kapitaal op scholen aanwezig. Door effectief samen te werken komt alle expertise van leraren op tafel.’

Lees verderRedactie PO Management
Jos Oude Kempers
Jos Oude Kempers

Zijn arbeidzame leven zit erop en hij heeft zijn prepensioen dubbel en dwars verdiend. Toch had Jos Oude Kempers, tot voor kort directeur van de Antoniusschool in Axel, nog best een paar jaar door willen werken. Zijn gedrevenheid was tot op het laatst groot. Zo groot dat hij een jaar voor zijn pensioen nog met veel plezier acht e-learningcursussen volgde.

Lees verderRedactie PO Management
Reflectie verhoogt prestaties
Reflectie verhoogt prestaties

Het is een algemeen geaccepteerd feit dat wat een leerkracht doet in de klas een direct effect heeft op de prestaties van leerlingen. Leerkrachten die vakdidactisch stevig in hun schoenen staan, boeken meer resultaten met hun leerlingen (McKinsey, 2007). Reflectie is een krachtig instrument om de competenties van leerkrachten te ontwikkelen.

Lees verderSabine Kokee
Kindvak 2016
Kindvak 2016

KindVak is hét vakevent voor vakspecialisten uit het primair onderwijs, de opvang en jeugdzorg/- hulp. Naast een boeiend kennisprogramma biedt het beursgedeelte de nieuwste visies en producten rondom thema’s als ict, multimedia, boeken, bouw, voeding en bewegen. Het event is een uitgelezen kans om goed geïnformeerde en gemotiveerde collega-professionals te ontmoeten.   

Lees verderSabine Kokee
Mijn dromen zijn mijn geloof
Mijn dromen zijn mijn geloof

Runner-up Leraar van het jaar Linda Lambrechts: "Juni 2005. Boordevol zenuwen zit ik in de zaal. Over enkele minuten zal ik eindelijk dat felbegeerde papiertje in mijn handen krijgen. Hét pabodiploma, dat ervoor gaat zorgen dat ik mijn eigen ideeën en visie in praktijk kan brengen. De directeur roept mijn naam. Ik loop naar voren en onderteken stralend de diploma’s. Trots loop ik naar mijn ouders en vrienden. ‘Proficiat, nu ben je écht juf!’, zegt mijn beste vriendin."

Lees verderRedactie PO Management
IRIS Connect houd leerkracht spiegel voor
IRIS Connect houd leerkracht spiegel voor

Op obs De Flint in Deventer kunnen leerkrachten heel eenvoudig hun eigen les opnemen. Er staan geen cameramannen in de klas die de les verstoren. De les vindt op een zo natuurlijk mogelijke wijze plaats. De opname kan nog dezelfde dag door de leerkracht of door een collega van feedback worden voorzien. Reflectie en zelfreflectie lijken hiermee een nieuwe dimensie te krijgen. 

Lees verderRedactie PO Management
Vakliteratuur binnen handbereik
Vakliteratuur binnen handbereik

Aan goede vakliteratuur voor het onderwijs is geen gebrek. Maar wie heeft tijd om al die bladen te lezen? En stel: je hebt een interessant artikel gelezen dat je nog eens wilt teruglezen. In welk blad stond het ook weer? In welk nummer? Op welke pagina? Het antwoord op al deze vragen is: EducatieMaster. 

Lees verderRedactie PO Management
Muziek maakt mensen slimmer
Muziek maakt mensen slimmer

Over de Franciscus Romanusweg in Maastricht schalt een swingende versie van ‘River Deep Mountain High’, uitgevoerd door een big band. Hier moet het zijn: de werkplek van Marc Rutten, hoofd opleiding Docent Muziek van het Maastrichts Conservatorium en warm pleitbezorger van goed muziekonderwijs. ‘Hoezo moeten we het dan nog hebben over het nut van muziek op de basisschool?’ 

Lees verderRedactie PO Management

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!