PO Management

Open menu
Thema's
Professionalisering
Mijn dromen zijn mijn geloof
Mijn dromen zijn mijn geloof

Runner-up Leraar van het jaar Linda Lambrechts: "Juni 2005. Boordevol zenuwen zit ik in de zaal. Over enkele minuten zal ik eindelijk dat felbegeerde papiertje in mijn handen krijgen. Hét pabodiploma, dat ervoor gaat zorgen dat ik mijn eigen ideeën en visie in praktijk kan brengen. De directeur roept mijn naam. Ik loop naar voren en onderteken stralend de diploma’s. Trots loop ik naar mijn ouders en vrienden. ‘Proficiat, nu ben je écht juf!’, zegt mijn beste vriendin."

Lees verderRedactie PO Management
IRIS Connect houd leerkracht spiegel voor
IRIS Connect houd leerkracht spiegel voor

Op obs De Flint in Deventer kunnen leerkrachten heel eenvoudig hun eigen les opnemen. Er staan geen cameramannen in de klas die de les verstoren. De les vindt op een zo natuurlijk mogelijke wijze plaats. De opname kan nog dezelfde dag door de leerkracht of door een collega van feedback worden voorzien. Reflectie en zelfreflectie lijken hiermee een nieuwe dimensie te krijgen. 

Lees verderRedactie PO Management
Vakliteratuur binnen handbereik
Vakliteratuur binnen handbereik

Aan goede vakliteratuur voor het onderwijs is geen gebrek. Maar wie heeft tijd om al die bladen te lezen? En stel: je hebt een interessant artikel gelezen dat je nog eens wilt teruglezen. In welk blad stond het ook weer? In welk nummer? Op welke pagina? Het antwoord op al deze vragen is: EducatieMaster. 

Lees verderRedactie PO Management
Muziek maakt mensen slimmer
Muziek maakt mensen slimmer

Over de Franciscus Romanusweg in Maastricht schalt een swingende versie van ‘River Deep Mountain High’, uitgevoerd door een big band. Hier moet het zijn: de werkplek van Marc Rutten, hoofd opleiding Docent Muziek van het Maastrichts Conservatorium en warm pleitbezorger van goed muziekonderwijs. ‘Hoezo moeten we het dan nog hebben over het nut van muziek op de basisschool?’ 

Lees verderRedactie PO Management
Winnaars OnderwijsTopTalentPrijs 2015
Winnaars OnderwijsTopTalentPrijs 2015

Op 8 oktober reikte Theo Magito, voorzitter van de jury, in het Da Vinci College te Dordrecht de OnderwijsTopTalentPrijs 2015 uit. De winnaars zijn Robin Lemmen van Hogeschool De Kempel uit Helmond (basisonderwijs) en Jente Claessen van de Universiteit van Amsterdam (voortgezet onderwijs). Zij ontvangen de Talentprijs vanwegede hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zij zijn daarmee uitverkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2015.

Lees verderRedactie PO Management
Grote stap vooruit naar Passend Onderwijs
Grote stap vooruit naar Passend Onderwijs

In Impulsklassen luisteren leerlingen, ouders en leerkrachten écht naar elkaar.

Passend onderwijs houdt de gemoederen flink bezig. Leerkrachten en directeuren staan er over het algemeen niet onwelwillend tegenover, maar geven tegelijkertijd aan dat het hen aan tijd ontbreekt om ‘op maat onderwijs’ voor vrijwel iedere leerling mogelijk te maken. Toch kan het wel. De Impulsklassen bewijzen dit. Dr. Annemieke Mol Lous, lector aan de Hogeschool Leiden en de Thomas More Hogeschool in Rotterdam, legt uit waarom de Impulsklassen zo succesvol zijn.

Lees verderRedactie PO Management
Persoonlijke effectiviteit
Persoonlijke effectiviteit

Hoe kom je als onderwijsprofessional (nog) beter uit de verf?

Al vanaf 1995 begeleidt en coacht Martian Slagter leerkrachten en teams. De ervaringen die ze in die tijd opdeed, waren de voedingsbodem voor haar eerste boek: Haal meer energie uit je werk; Persoonlijke effectiviteit in het basisonderwijs. Het boek verschijnt in april 2015 en biedt iedere leerkracht, maar ook intern begeleiders en schooldirecteuren handvatten om te werken aan persoonlijke effectiviteit.

Lees verderRedactie PO Management
Een rijke leeromgeving maak je samen
Een rijke leeromgeving maak je samen

“In een rijke leeromgeving stimuleren leraren elkaar. Ze zijn geïnteresseerd in elkaars werk en staan open voor feedback.” Aan het woord is professor Marjan Vermeulen. Ze is onlangs benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Open Universiteit. De waarde van het informele leren wordt sterk onderschat, is haar stellige overtuiging. Ook moet professionaliseren hoger op elke schoolagenda komen te staan.

Lees verderRedactie PO Management

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!