PO Management

Open menu
Thema's
Professionalisering
Thinking for Learning
Thinking for Learning

Wat hebben leerlingen nu en in de toekomst nodig om succesvol te zijn? Hoe kan het onderwijs daar een belangrijke bijdrage aan leveren? Op deze twee vragen geeft het onderwijsconcept Thinking for Learning het antwoord. Niet het veelvoud aan feitenkennis staat daarbij centraal, maar juist de wil en de vaardigheid om deze kennis te duiden en opnieuw te gebruiken.

Lees verderFrank Stienissen
Professor John Hattie
Professor John Hattie

Het is dat John Hattie niet meer zo piepjong is en absoluut geen sterallures heeft, anders zou je bijna denken dat hij een popster is. Tijdens een wekenlange tournee door Europa deed hij in november ook ons land aan. Voor de derde keer haalden partners Bazalt, HCO, RPCZ en OnderwijsAdvies Hattie naar Nederland voor een meerdaags, drukbezocht congres. Zijn ideeën over ‘leren zichtbaar maken’ – visible learning – vinden op steeds meer plekken bijval.

Lees verderRedactie PO Management
OnderwijsTopTalentPrijs
OnderwijsTopTalentPrijs

De OnderwijsTopTalentPrijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee talentvolle startende leraren in de categorieën basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Zij ontvangen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en worden verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2016. Beide winnaars worden beloond met een bronzen trofee en een bedrag van duizend euro. In de Maassilo te Rotterdam reikte minister Jet Bussemaker op 4 oktober de prijzen uit.

Lees verderRedactie PO Management
Nationale Onderwijstentoonstelling
Nationale Onderwijstentoonstelling

De NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Kinderopvang is deze editie nieuw als sector toegevoegd. De NOT wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari 2017 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees verderRedactie PO Management
Lesson Study
Lesson Study

Het samenwerken van leraren kan beter, zo blijkt ook uit recente onderzoeken. Henk Logtenberg en Linda Odenthal bieden met hun boek Lesson Study, de effectieve vorm van teamleren praktische handvatten. ‘Er is heel veel professioneel kapitaal op scholen aanwezig. Door effectief samen te werken komt alle expertise van leraren op tafel.’

Lees verderRedactie PO Management
Jos Oude Kempers
Jos Oude Kempers

Zijn arbeidzame leven zit erop en hij heeft zijn prepensioen dubbel en dwars verdiend. Toch had Jos Oude Kempers, tot voor kort directeur van de Antoniusschool in Axel, nog best een paar jaar door willen werken. Zijn gedrevenheid was tot op het laatst groot. Zo groot dat hij een jaar voor zijn pensioen nog met veel plezier acht e-learningcursussen volgde.

Lees verderRedactie PO Management
Reflectie verhoogt prestaties
Reflectie verhoogt prestaties

Het is een algemeen geaccepteerd feit dat wat een leerkracht doet in de klas een direct effect heeft op de prestaties van leerlingen. Leerkrachten die vakdidactisch stevig in hun schoenen staan, boeken meer resultaten met hun leerlingen (McKinsey, 2007). Reflectie is een krachtig instrument om de competenties van leerkrachten te ontwikkelen.

Lees verderSabine Kokee
Kindvak 2016
Kindvak 2016

KindVak is hét vakevent voor vakspecialisten uit het primair onderwijs, de opvang en jeugdzorg/- hulp. Naast een boeiend kennisprogramma biedt het beursgedeelte de nieuwste visies en producten rondom thema’s als ict, multimedia, boeken, bouw, voeding en bewegen. Het event is een uitgelezen kans om goed geïnformeerde en gemotiveerde collega-professionals te ontmoeten.   

Lees verderSabine Kokee

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!