PO Management

Open menu
Thema's
Benutten academische leerkrachten

Benutten academische leerkrachten

Hannah Bijlsma is leerkracht van groep 3 en daarnaast verbonden als onderzoeker (PhD) aan de Universiteit Twente. De combinatie van onderwijspraktijk en onderzoek sluit naadloos aan bij haar passie: onderwijsverbetering door de inzet en benutting van academische leerkrachtvaardigheden in het onderwijs. Met die passie heeft zij de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) opgericht.
De BAB streeft naar erkende ongelijkheid in schoolteams. In dit artikel houdt ze een gloedvol betoog voor meer academische leerkrachten voor de klas.

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Hannah Bijlsma
Hannah Bijlsma

Hannah Bijlsma is leerkracht van groep 3 en daarnaast verbonden als onderzoeker (PhD) aan de Universiteit Twente. De combinatie van onderwijspraktijk en onderzoek sluit naadloos aan bij haar passie: onderwijsverbetering door de inzet en benutting van academische leerkrachtvaardigheden in het onderwijs. Met die passie heeft zij de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) opgericht. De BAB streeft naar erkende ongelijkheid in schoolteams.

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!