PO Management

Open menu
Thema's
Column header

De leraar die je nooit vergeet

Een van mijn leraren was Frank Stienissen. Tijdens mijn studie communicatie bij Fontys in Eindhoven leerde ik correct en (nagenoeg) foutloos te schrijven, maar dat vond ik niet genoeg. Ik wilde lekker leren schrijven. Ik wilde leren hoe je pakkende slogans bedenkt, hoe je met een nieuwsgierig makende lead de lezer als het ware je verhaal in sleurt en hoe je met tussenkoppen en bruggetjes de lezer verleidt om voortdurend verder te lezen. Daarom volgde ik extra vakken bij de deelrichting Creatief; Frank was daar docent copywriting.

Frank kon bogen op een berg aan ervaring. Voor een uitgeverij van vakbladen had hij talloze bladformules ontwikkeld. Hij was een prettige, relaxte docent die met speels gemak zijn kennis, zijn vaardigheden én de lol van het schrijven overdroeg op mij en talloze andere studenten.

Frank was jarenlang hoofdredacteur van dit PO Management; velen van u hebben ooit met hem te maken gehad. Frank ontwikkelde de redactionele formule, schreef zelf teksten en coördineerde de overige tekstbijdragen, het beeldmateriaal en de grafische vormgeving. Vorig jaar zette hij daar een punt achter. Hij had een beeldschoon oud pandje gekocht in Roermond dat hij liefdevol restaureerde.

Medio augustus werd bij Frank een uiterst agressieve ziekte ontdekt. Hij overleed op 10 september, 62 jaar jong. Frank vroeg me te spreken op zijn afscheidsbijeenkomst en kon het niet nalaten me nog één keer advies te geven: “Citeer Joost Prinsen toen hij sprak op het afscheid van Aart Staartjes: Nooit eerder heb ik aan een vriend zoveel verdiend.”

Deze column is geschreven door
Profiel
Martin van Rooij, PO Management

Martin van Rooij is onderwijsjournalist en lid van de redactie van PO Management.

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!