PO Management

Open menu
Thema's
Visie en kindcentrumplan KC Westerbreedte

Visie en kindcentrumplan KC Westerbreedte

Op KC Westerbreedte geen papieren tijgers

Het team van kindcentrum Westerbreedte uit ’s-Hertogenbosch heeft een heldere visie en een uniek organisatiemodel ontwikkeld. Dit model is ontstaan vanuit een fusieproces tussen twee scholen, twee peuterarrangementen en de kinderopvang, hetgeen beschreven is in een eerder gepubliceerd artikel op de website van PO Management.

Bijzonder aan dit fusieproces is de samenwerking tussen twee verschillende schoolbesturen en het bestuur van de kinderopvang met als doel te komen tot een sterk kindcentrum in de wijk Kruiskamp te ’s-Hertogenbosch. Niet de onderlinge concurrentie binnen de krimpende markt van leerlingaantallen voert de boventoon, maar juist de samenwerking ten behoeve van elk individueel kind is in dit proces centraal gesteld.

In dit artikel leest u hoe ze daarbij te werk zijn gegaan.

 

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Kindcentrum Westerbreedte
Kindcentrum Westerbreedte

drs. E.J. (Liesbeth) van den Berg-Hardenbol is schoolleider en onderwijskundige. Zij heeft ruim twaalf jaar gewerkt als opleider bij Fontys van PABO-studenten. 

J. (Judith) van den Berg is unitleider van unit 2 van kindcentrum Westerbreedte.

 

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!