PO Management

Open menu
Thema's
Column header

Weet wat u wilt

Zo kon Edison in 1879 voor het eerst zijn gloeilamp met koolstofvezel laten branden. En zo konden de gebroeders Wright in North Carolina in 1903 als eersten hun 340 kilo wegende gemotoriseerde vliegtuig het luchtruim laten kiezen.

Wie iets wil bereiken, moet een doel voor ogen hebben. En hoe vreemd het misschien ook klinkt: vaak ligt hier al de eerste voorwaarde voor succes. Als leidinggevende moet u dus heel duidelijk formuleren wat u wilt bereiken. En dan doorzetten op weg naar dat doel.

Zo gemakkelijk is dit echter niet. De meesten van ons kunnen veel beter formuleren wat ze niet willen dan wat ze wel willen … Probeer het maar eens uit!

Veel succes!

 

Deze column is geschreven door
Profiel
Theo Wildeboer, Wildeboer Onderwijsadvies

De vier sleutels voor een effectieve les

Drs. Theo Wildeboer is onderwijskundige en ondersteunt schoolleiders, ib’ers en leerkrachten bij het effectiever maken van lessen. Hij schreef het boek Slim! De 4 sleutels voor een effectieve les (over Expliciete Directe Instructie) en ontwikkelde onder andere de Reflectiebox Instructiegedrag, een methodiek om leerkrachten en directeuren te laten reflecteren op de effectiviteit van lessen.

Voor meer informatie: www.wildeboer-onderwijsadvies.nl en www.deviersleutels.nl 

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!