Column header

Weet wat u wilt

Zo kon Edison in 1879 voor het eerst zijn gloeilamp met koolstofvezel laten branden. En zo konden de gebroeders Wright in North Carolina in 1903 als eersten hun 340 kilo wegende gemotoriseerde vliegtuig het luchtruim laten kiezen.

Wie iets wil bereiken, moet een doel voor ogen hebben. En hoe vreemd het misschien ook klinkt: vaak ligt hier al de eerste voorwaarde voor succes. Als leidinggevende moet u dus heel duidelijk formuleren wat u wilt bereiken. En dan doorzetten op weg naar dat doel.

Zo gemakkelijk is dit echter niet. De meesten van ons kunnen veel beter formuleren wat ze niet willen dan wat ze wel willen … Probeer het maar eens uit!

Veel succes!

 

Deze column is geschreven door
Klaas Bellinga
Theo Wildeboer, MaGiCo

MaGiCo: Dé manier om onderwijs te leiden!

Op de website www.magico.nu vindt u een schat aan informatie over de managementtechnieken volgens het MaGiCo-principe: eerst Managen, dan Gidsen, dan Coachen. Dit is dé aanpak om uw school succesvol te leiden:

  1. eerst het werk organiseren (Managen)
  2. dan de koers uitzetten (Gidsen)
  3. en vervolgens Coachen.

In het boek Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden van Theo Wildeboer is de MaGiCo filosofie uitgewerkt en zijn 50 MaGiCo-technieken op een direct toepasbare manier beschreven. 

MaGiCo is een initiatief van Cadenza Onderwijsconsult.

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!