Column header

Nooit meer uitstellen

Ja, die is er. En volgens onderzoekers is het ook nog eens heel simpel! 

Ze ontdekten namelijk dat personen die te horen kregen dat ze over 10.950 dagen met pensioen gingen, daarvoor eerder gingen sparen dan de personen tegen wie werd gezegd dat ze over dertig jaar pensioengerechtigd zouden zijn. 

Hoe komt dat? Gebeurtenissen die in dagen worden geteld lijken dichterbij dan gebeurtenissen die in jaren worden geteld. En dat zet aan tot actie. 

Daarbij komt dat we sneller in beweging komen als we ons kunnen verbinden met de toekomst. En, zoals gezegd, die toekomst lijkt ‘dichterbij’ als we in dagen of uren tellen.

Probeert u het vooral eens uit!

Deze column is geschreven door
Klaas Bellinga
Theo Wildeboer, MaGiCo

MaGiCo: Dé manier om onderwijs te leiden!

Op de website www.magico.nu vindt u een schat aan informatie over de managementtechnieken volgens het MaGiCo-principe: eerst Managen, dan Gidsen, dan Coachen. Dit is dé aanpak om uw school succesvol te leiden:

  1. eerst het werk organiseren (Managen)
  2. dan de koers uitzetten (Gidsen)
  3. en vervolgens Coachen.

In het boek Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden van Theo Wildeboer is de MaGiCo filosofie uitgewerkt en zijn 50 MaGiCo-technieken op een direct toepasbare manier beschreven. 

MaGiCo is een initiatief van Cadenza Onderwijsconsult.

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!