PO Management

Open menu
Thema's
Column header

Nooit meer uitstellen

Ja, die is er. En volgens onderzoekers is het ook nog eens heel simpel! 

Ze ontdekten namelijk dat personen die te horen kregen dat ze over 10.950 dagen met pensioen gingen, daarvoor eerder gingen sparen dan de personen tegen wie werd gezegd dat ze over dertig jaar pensioengerechtigd zouden zijn. 

Hoe komt dat? Gebeurtenissen die in dagen worden geteld lijken dichterbij dan gebeurtenissen die in jaren worden geteld. En dat zet aan tot actie. 

Daarbij komt dat we sneller in beweging komen als we ons kunnen verbinden met de toekomst. En, zoals gezegd, die toekomst lijkt ‘dichterbij’ als we in dagen of uren tellen.

Probeert u het vooral eens uit!

Deze column is geschreven door
Profiel
Theo Wildeboer, Wildeboer Onderwijsadvies

De vier sleutels voor een effectieve les

Drs. Theo Wildeboer is onderwijskundige en ondersteunt schoolleiders, ib’ers en leerkrachten bij het effectiever maken van lessen. Hij schreef het boek Slim! De 4 sleutels voor een effectieve les (over Expliciete Directe Instructie) en ontwikkelde onder andere de Reflectiebox Instructiegedrag, een methodiek om leerkrachten en directeuren te laten reflecteren op de effectiviteit van lessen.

Voor meer informatie: www.wildeboer-onderwijsadvies.nl en www.deviersleutels.nl 

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!