PO Management

Open menu
Thema's
Leerlingenraden: grote en kleine successen

Leerlingenraden: grote en kleine successen

Fiep Diender is leerkracht van groep 1-2 van CNS De Triangel in Lunteren en coördineert de leerlingenraad. Waarom heeft De Triangel een leerlingenraad? “We willen leerlingen binnen onze school een stem geven en kinderen uitdagen elkaar te enthousiasmeren, maar ook om verantwoordelijkheid te dragen. Het is goed voor de school om te weten wat er onder de kinderen leeft, vinden wij. En voor de leerlingen is het ook interessant. Ze leren bijvoorbeeld hoe een vergadering werkt, waarom je met een agenda werkt en dat vergaderen een mix is van praten en luisteren. En dat je een klas representeert en dus niet alleen maar praat over wat je zelf wilt of leuk vindt.”

In dit artikel komen de leerlingen aan het woord.

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!