PO Management

Open menu
Thema's
De rol van onderwijsassistent

De rol van onderwijsassistent

Marianne van Mierlo is directrice van Openbare Basisschool De Straap in Helmond en een fervent voorstander van de inzet van onderwijsassistenten. Haar school met 240 leerlingen telt vijf onderwijsassistenten.

Marianne: ‘We waren binnen onze stichting de eerste school die met assistenten begon. Ruim tien jaar terug was het een nieuw beroep, iedereen keek toen de kat uit de boom. Toen het net begon op te komen, hielden ook veel scholen de boot af, omdat het van je formatie af gaat. Als een onderwijsassistent een halve leerkracht kost, heb je immers een halve leerkracht minder.’

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!