PO Management

Open menu
Thema's
Vluchtelingkinderen in de klas

Vluchtelingkinderen in de klas

Omdat een vluchtelingencrisis vaak lang duurt, is het belangrijk dat het onderwijs aan de kinderen goed geregeld is. Ook de Onderwijsraad beseft dat en stelt in een advies aan de regering dat vluchtelingen in de leerplichtige leeftijd recht hebben op onderwijs vanaf het moment dat ze in Nederland aankomen. Ook voor nietleerplichtige vluchtelingen is het onderwijs vaak van cruciaal belang als het gaat om integratie in de nieuwe samenleving. Maar eenvoudig is dat zeker niet, weet ook de Raad.

Hélène van Oudheusden beschrijft als direct betrokkene een aangrijpend verhaal over de ontberingen van deze kinderen. Ze geeft leerkrachten enkele tips om energiek nieuwkomers te ontvangen.

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!