PO Management

Open menu
Thema's
Margriet Sitskoorn: 'Train je hersenen'

Margriet Sitskoorn: 'Train je hersenen'

Lange tijd dachten we over een goed stel hersenen hetzelfde als over uiterlijke schoonheid: je krijgt het mee of niet. Wetenschappelijk onderzoek dwingt ons echter onze mening te nuanceren.

Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg: ‘Ja, wat je in aanleg meekrijgt, is belangrijk. Maar je omgeving – en dus ook het onderwijs! – is eveneens heel belangrijk. Word je gestimuleerd je te ontwikkelen en train je jezelf gericht, dan kun je je op tal van gebieden verbeteren.’

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!