PO Management

Open menu
Thema's
De financieel gezonde school

De financieel gezonde school

Bent u voldoende in planning en control? 

Noem het woord geld en menig bestuurder in het primair onderwijs begint een monoloog over het onrecht dat de sector is en wordt aangedaan. Spreek met meesters en juffen en de klaagzang gaat onverminderd door. Kern van de verhalen, even los van de beloningen, is dat er altijd te weinig budget is. Er kan niets en er moet geroeid worden met riemen die er niet zijn.

 

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Comeet
Comeet

Warner Dijkstra is een ervaren docent die gepokt en gemazeld is binnen de onderwijsbranche. Als interim manager heeft hij jarenlange ervaring binnen het PO, VO en ROC werkveld. De afgelopen jaren heeft hij verschillende bedrijfseconomische opdrachten binnen het onderwijs vervuld. Hij ondersteunt College van Besturen en (algemene) directies op het gebied van o.a. bezuinigingsoperaties, organisatie ontwikkeling, formatiebeheersing, jaarrekeningtrajecten, het opstellen van een meerjarenbegroting, het inrichten van planning & control cycli en procedures. Daarnaast ondersteunt en adviseert hij (g)mr-leden met verschillende financiële analyses.

Gert van de Werken is werkzaam als registeraccountant. In die hoedanigheid controleert en certificeert hij onder andere jaarrekeningen van onderwijsinstellingen. Daardoor is hij uitstekend op de hoogte van alle vereisten waaraan de verslaggeving en de inrichting van de organisatie moet voldoen.

Regelmatig treedt hij op als adviseur van (g)mr’s. Zijn ervaring als docent heeft hij opgedaan als (parttime) docent aan de HEAO. Verder verzorgt hij nog regelmatig cursussen binnen de beroepsorganisatie voor collega accountants.

Comeet, specialist in praktijkgerichte cursussen Onderwijsfinanciën!

 

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!