PO Management

Open menu
Thema's
Stap voor stap naar een succesvol schoolplein

Stap voor stap naar een succesvol schoolplein

Het schoolplein is voor een school van educatieve en recreatieve waarde. Het is een plek waar door de leerlingen gespeeld, geleerd en geleefd wordt. Maar de laatste jaren lijkt het schoolplein achter te lopen op ontwikkelingen binnen het onderwijs. Nieuwe onderwijsconcepten zoals integrale kindcentra, nieuwe lestijden, wetswijzigingen en het aanhoudende debat over het aantal gymlessen binnen het basisonderwijs zijn van invloed op het schoolplein.

Hoogste tijd om het plein aan te passen naar een schoolplein van deze tijd. Waar moet je beginnen als je het schoolplein wilt opknappen? Wie moet je erbij betrekken? En hoe zit het met de financiering? Veel scholen worstelen met deze vragen. Daarom zetten we in deze whitepaper in een helder stappenplan uiteen welke stappen je het beste kan nemen, voor welke keuzes je komt te staan en waar je rekening mee moet houden. Van het schrijven van een Plan van Aanpak tot het maken van een ontwerp en het organiseren van de uitvoering. Ook laten we je zien welke acties de school moet oppakken en geven we tips om het proces naar een nieuw schoolplein zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Deze whitepaper is gepubliceerd naar aanleiding van artikel in PO Management nummer 3 'Hoe krijgen we kinderen meer aan het bewegen?'. 

 

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Nijha
Nijha

Nijha Sterk in Beweging

Nijha faciliteert bewegen in de breedste zin van het woord. Als ontwerper, producent en inrichter van beweegruimtes ondersteunen wij scholen bij ontwerp en realisatie van speellokalen, gymzalen en schoolpleinen.

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!