PO Management

Open menu
Thema's
Denken is lekker!

Denken is lekker!

Er wordt wel eens beweerd dat je in de loop van een dag wel 50.000 gedachten kunt hebben. Dat is niet mis. Reden genoeg om op school aandacht te geven aan hóe we denken en manieren aan te reiken om denken te structureren en te ontwikkelen. Dat helpt bij het formuleren van gedachten, het bespreken van vraagstukken en het ontwikkelen en uitwisselen van argumenten.

ThiemeMeulenhoff brengt twee lessenreeksen uit waarbij de ontwikkeling van denken centraal staat: 'Helder Denken' en 'Filosoferen met Bas Haring'. Zij zijn onderdeel van de taalmethode Taalverhaal.nu maar kunnen ook als op zichzelf staande lessen worden aangeschaft. 

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
David van der Kooij
David van der Kooij

Met een achtergrond in de ICT, vrachtlogistiek en marketing kreeg David van der Kooij meer en meer interesse in de creatieve ontwikkeling van mensen en organisaties. Het besef dat creativiteit bijdraagt aan welzijn, duurzaamheid en geluk, deed hem besluiten om zich in te spannen voor de creatieve ontwikkeling van jonge mensen; omdat zij nog altijd de toekomst hebben.

Sinds 2006 maakt David lesconcepten en materialen, geeft hij trainingen en workshops en adviseert hij leraren op het gebied van creatieve ontwikkeling. Sinds enige jaren schrijft hij regelmatig op zijn weblog Vindingrijk over creatief denken en hoe dat in het onderwijs gebruikt kan – en naar zijn mening moet – worden. Hij wordt regelmatig in de klas en in team-kamers gesignaleerd.

David van der Kooij publiceerde in 2013 Het Grote Vindingrijkboek over creatief denken in het onderwijs.

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!