PO Management

Open menu
Thema's
Leren zichtbaar maken

Leren zichtbaar maken

'Als je wilt weten wat leerlingen leren van jouw onderwijs, moet je zichtbaar maken wat er precies gebeurt. Daarom de titel Visible Learning, aldus de Nieuw-Zeelandse onderwijsonderzoeker John Hattie. 'Om goed les te kunnen geven is het essentieel dat je ziet wat de impact van onderwijs op je leerlingen is.' In dit artikel wordt John Hattie's aanpak voor excellent onderwijs middels Visible Learning beschreven. 

Uitgeverij Bazalt maakte van zijn boek een Nederlandse versie: Leren zichtbaar maken waarin zijn inzichten vertaald worden naar de Nederlandse situatie. 

Voor het openen van dit artikel heeft u Adobe Reader nodig. Download de laatste versie hier: http://get.adobe.com/nl/reader/

Dit artikel is geschreven door
Marcel Bogaarts
Marcel Bogaarts

Marcel Bogaarts is manager bij Bazalt.

Bazalt richt zich op het vergroten van vakmanschap van leraren. We doen dit door:

  • In trainingen veel nadruk te leggen op praktische toepassing.
  • Bij het ontwikkelen van producten en diensten aan te sluiten bij de meest recente onderzoeksresultaten op onderwijskundig gebied.
  • De alledaagse praktijk van de leraar als uitgangspunt te nemen.
  • In onze trajecten staat vergroting van het handelingsrepertoire van de leraar centraal.
  • Het ontwikkelen van instrumenten en werkwijzen om het werk van leerkrachten te vergemakkelijken en de samenwerking tussen kinderen te verbeteren.
  • Het vergemakkelijken van het toepassen van moderne methodes en didactiek.

 

Bazalt ontwikkelt werkwijzen en materialen en geeft deze uit. Onze trainingen en implementatietrajecten zijn bedoeld om met deze werkwijzen en materialen de onderwijspraktijk duurzaam te veranderen. Onze expertise en ervaring stelt ons in staat om ook uw projecten voor jeugd, onderwijs en opvoeding vorm te geven en te leiden.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!