PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Dubbel coderen

De kracht van woord + beeld in je les
Oliver Caviglioli

Dual coding - het combineren van woorden en beelden in je lessen. Je weet dat het werkt vanuit nieuwe kennis over het brein, maar hoe doe je dat? Dit rijk geïllustreerde boek legt het je uit en geeft je stap-voor-stapvoorbeelden.

Recensie

De aandacht voor de cognitieve wetenschap groeit. En daarmee groeit ook de populariteit van dubbel coderen – het combineren van woorden en beelden in je lessen.

Als je informatie aanbiedt in woord én beeld, blijft de stof veel beter hangen. Dat komt omdat ons werkgeheugen verbale en non-verbale (visuele) informatie afzonderlijk verwerkt, waardoor de informatie dubbel wordt opgeslagen in ons langetermijngeheugen. Dit principe noemen we ‘dubbel coderen’.

Dit rijkgeïllustreerde, praktische boek laat zien hoe je dubbel coderen toepast in je lessen. Het is geschreven met zowel de cognitieve wetenschap als de grafische beginselen in het achterhoofd. Dus het boek zelf is een fantastisch voorbeeld van dubbel coderen!

Elke pagina bevat schema’s, infographics en illustraties zodat ook de informatie in dit boek dubbel gecodeerd wordt in je brein. Meer dan 35 leraren, onderwijsontwikkelaars, psychologen en informatie-ontwerpers leggen uit – en laten zien – hoe zij dubbel coderen in de praktijk gebruiken. Door die principes toe te passen in je lessen, wordt leren effectiever, efficiënter en leuker. Laten we gaan leren! Van dit boek word je enthousiast, dat kan niet anders.

Deze recensie is geschreven door
Sabine Kokee
Sabine Kokee, Leuker.nu

Sabine Kokee richt zich als directeur/uitgever met uitgeverij Leuker.nu op het maken van uitgaven voor professionals in het onderwijs, met name voor leerkrachten en directeuren in het basisonderwijs. Sabine is de uitgever van PO Management.

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!