PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Teken je les

Hoe je met tekeningen het leerproces ondersteunt
Rachel Levi

Met tekeningen kun je uitleg verhelderen en leerlingen helpen om de lesstof te begrijpen, analyseren en onthouden. Je brein kan namelijk beter informatie opnemen als er zowel woorden als beeld worden gebruikt.

Recensie

Met tekeningen kun je uitleg verhelderen en leerlingen helpen om de lesstof te begrijpen, analyseren en onthouden. Je brein kan namelijk beter informatie opnemen als er zowel woorden als beeld worden gebruikt.

Zelfs als je nu denkt: “Ja, maar … ik kan echt niet tekenen!”... met dit boek gaat je dat zeker lukken! Rachel Levi laat in dit boek zien hoe je snel en simpel beeldtaal kunt gebruiken in je lessen. Haar methode is eenvoudig. Zo eenvoudig, dat ze inmiddels duizenden mensen aan het tekenen heeft gekregen.

Mooi tekenen is daarbij niet het doel. Het gaat erom dat je je woorden visueel kracht bijzet. Door zelf te tekenen, creëer je bovendien een cultuur waarin leerlingen óók op een snelle manier kunnen tekenen.

Teken je les is een praktijkgericht boek, met veel voorbeelden en oefeningen die je helpen om zonder al te veel moeite een visuele aanpak in je klas of op schoolniveau toe te passen. Lees het met een stift en schetsboek bij de hand en ga direct aan de slag.

“Veel leraren vinden het lastig om tekenen te integreren in hun lessen. Rachel vertelt op toegankelijke wijze hoe je dit kunt doen. Naast theoretische onder bouwing van het tekenen als lesinstrument, geeft zij veel praktische handvatten. Ik ben enthousiast!” - Shauna Plompen, onderwijsadviseur en docent omgangskunde in het mbo, www.blijvenleren.net

“Door dit boek heb ik supermooie stappenplannen kunnen maken, samen met een leerling. Een boek vol heldere, bruikbare tips. Ik kan toch tekenen!” - Cherèlle Bouwen, leerkracht groep 8, obs De Spoorzoeker in Den Haag

“Dit is een overzichtelijk en praktisch boek met een duidelijke opbouw: van theorie naar praktijk. Uiteraard voorzien van veel tekeningen die de uitleg verduidelijken. Iedereen kan tekenen met behulp van dit boek!” - Cindy Tas, praktijk voor leerondersteuning en training, www.cindytas.nl

Deze recensie is geschreven door
Sabine Kokee
Sabine Kokee, Leuker.nu

Sabine Kokee richt zich als directeur/uitgever met uitgeverij Leuker.nu op het maken van uitgaven voor professionals in het onderwijs, met name voor leerkrachten en directeuren in het basisonderwijs. Sabine is de uitgever van PO Management.

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!