PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Leidinggeven aan een PLG

Richard DuFour & Michael Fullan

Hoe zorg je voor de cultuuromslag die hoort bij een professionele leergemeenschap?

Hoe zorg je ervoor dat die verandering beklijft?

Dit boek geeft de antwoorden.

Recensie

Leerlingen leren beter als ook hun leraren blijven leren. Als leraren niet geïsoleerd voor de klas staan, maar hun werkwijze en resultaten met elkaar delen en samen streven naar betere leerlingprestaties. Een professionele leergemeenschap (PLG) creëert de voorwaarden voor deze samenwerking.

In 'De vijf essenties van leidinggeven aan een PLG' bundelen de bekende onderwijswetenschappers Richard DuFour en Michael Fullan hun kennis. Dat resulteert in een heldere uiteenzetting van de manier waarop leiders een PLG-proces kunnen aansturen.

Zij stellen dat het onderwijs verbetert als scholen ook hun deur voor elkaar openzetten en continu van elkaar leren. Als leiders - bestuurders en directeuren - zich samen verantwoordelijk voelen voor het onderwijs op al hun scholen en samen met overheden eendrachtig optrekken om de onderwijskwaliteit te optimaliseren. Kortom: als het hele systeem werkt als een professionele leergemeenschap.

Met dit boek zet u in elk geval zelf vast de stap om bij u op school een professionele leergemeenschap op te zetten.

Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!