PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Basisboek E-learning maken

Klaas Bellinga

Het Basisboek E-learning maken is het eerste boek dat inzicht biedt in de didactische opbouw van e-learning. Daarnaast biedt het boek vele handige tools om zelf aan de slag te gaan met het maken van e-learning. 

Recensie

E-learning maken

Lesmateriaal kan dankzij de digitale revolutie tegenwoordig betrekkelijk snel en goedkoop geproduceerd worden. Met de vele tools die er zijn maakt u niet alleen didactisch verantwoorde maar ook leuke en inspirerende lessen en trainingen. Toch zijn veel docenten en opleidingsadviseurs huiverig om digitaal lesmateriaal te ontwikkelen. Klaas Bellinga laat u zien dat het maken van e-learning niet moeilijk hoeft te zijn. Met dit boek legt hij voor u de basis om een echte e-learningspecialist te worden.

Na het lezen van het Basisboek E-learning maken:

  • Weet u waar u rekening mee moet houden bij het maken van een e-learningomgeving
  • Kent u 6 didactische concepten en leertheorieën
  • Bent u op de hoogte van leerstijlen en het gebruik van taxonomieën
  • Kent u 8 praktische didactische modellen om e-learning op te zetten
  • Kent u meer dan 25 werkvormen die u kunt gebruiken in e-learningcursussen
  • Heeft u inzicht in bestaande oplossingen voor het technisch inrichten van een e-learningomgeving en het maken van e-learning

 

Hét basisboek

Met de tips en suggesties in dit boek maakt u voortaan zelf e-learning. De focus van dit boek ligt op het ontwikkelen van e-learning die geschikt is voor zelfstudie, maar ook als u aan de slag wilt met  blended learning legt dit boek een goede basis. Dat maakt dit boek hét basisboek voor iedereen die e-learning in wil zetten voor de ontwikkeling van medewerkers of zelf als docent of trainer aan de slag wil met het maken van e-learning.

Klaas Bellinga

Klaas Bellinga heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het maken van e-learning. Hij werkt als zelfstandig adviseur voor organisaties in het onderwijs en het mkb. Op zijn website www.e-learningmaken.nl houdt hij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-learning.

Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!