PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Slim!

50 managementtechnieken om uw school te leiden
Theo Wildeboer

Praktische tools voor managen, gidsen en coachen

Goed leidinggeven is essentieel voor de kwaliteit van het onderwijs. Volgens Theo Wildeboer kan een leidinggevende daarbij best wat hulp gebruiken. Het is immers een zeer complexe taak. 

 

Recensie

Wildeboer baseert zijn managementtechnieken op het door hem ontwikkelde MaGiCo-concept (Managen, Gidsen, Coachen). Een schoolleider moet eerst weten hoe het werk georganiseerd moet worden (managen); dat is het slim prioriteren en spreiden van alle werkzaamheden.

Vervolgens moet hij zeker weten waar hij heen wil, dus wat de koers is die hij wil varen (gidsen). Pas als de zaken geolied lopen en het (visionaire) doel helder is, kan hij optimaal coachen. In dit boek reikt de auteur de technieken aan om het MaGiCo-principe toe te passen. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij veel kritische ouders, vastgelopen teams, uitgebluste leraren, te vooruitstrevende directeuren, noem maar op, voorbij zien komen.

Slim! geeft de onderwijsmanager praktische tools in handen, of het nu gaat om beleid maken, beter samenwerken, spirit in het team brengen of inspelen op de toekomst.

Deze recensie is geschreven door
Redactie PO Management
Redactie PO Management, PO Management

De redactie van PO Management bestaat uit onderwijsjournalisten en schrijft artikelen voor het bookmagazine en voor de website. Scholen en schoolbesturen kunnen tips voor de inhoud mailen naar info@pomanagement.nl.

Partners

Leuker.nu
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij leren
Inspirify
AVS
Van Rooij Communicatie
Maak je eigen onderwijsboek
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!