PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Laat me gaan!

Lees over Pier en zijn familie in 1900
Ruben Prins

De Serie 'Duik in de tijd van' brengt de geschiedenis tot leven voor kinderen. Dit boek volgt het leven van Pier. Geen school of hobby's, maar keihard werken in een vieze fabriek.

Recensies Kinderboeken

Het is het jaar 1900. Pier woont in een klein huisje op het platteland. Zijn zusje is doodziek, maar er is geen geld voor medicijnen. Dan geeft een onbekende man de familie geld om medicijnen te kopen. In ruil daarvoor moet Pier met hem mee om te werken in Den Haag.

Pier vindt het geweldig in de grote stad, hij kijkt zijn ogen uit. Totdat blijkt dat hij aan het werk moet voor een wrede baas. Pier wordt gedwongen om in een fabriek te werken, twaalf uur per dag, zeven dagen per week. Kan hij ontsnappen? 

Duik in de tijd van...

Dit boek is rijk geïllustreerd met tekeningen van Juliette de Wit. Het speelt in de tijd van Burgers en Stoommachines. Het boek is onderdeel van de serie van uitgeverij Zwijsen: Duik in de tijd van...

  • Per tijdvak één boek
  • Brengt geschiedenis tot leven
  • Met leeftijdgenootjes in de hoofdrol
  • Met slimme weetjes, een tijdbalk en verwijzing naar sporen van toen in de omgeving van nu.
  • AVI M6
Deze recensie is geschreven door
Sabine Kokee
Sabine Kokee, Leuker.nu

Sabine Kokee richt zich als directeur/uitgever met uitgeverij Leuker.nu op het maken van uitgaven voor professionals in het onderwijs, met name voor leerkrachten en directeuren in het basisonderwijs. Sabine is de uitgever van PO Management.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!