PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

Een echte HELD

Lees over Splinter en Friede in 1065
Suzanne Wouda

De Serie 'Duik in de tijd van' brengt de geschiedenis tot leven voor kinderen. Dit boek speelt in 1068 en volgt Splinter, de zoon van een ridder. En Friede, de dochter van een borduurster.

Recensies Kinderboeken

Duik in de tijd van een echte HELD

Het is 1068. De ridder van Boeljon wil een tapijt voor aan de muur van zijn kasteel. Met al zijn heldendaden erop. De moeder van Friede moet dit tapijt maken. Splinter, de zoon van de ridder, wil er ook op, maar hij is nog niet eens ridder. En zeker geen held.

Splinter doet er alles aan om een held te worden. Hij trekt eropuit met zijn paard Modderbad, dat liever iets met modder doet. Al snel ontdekt Splinter dat een held worden niet makkelijk is. Tot hij in het bos een gewonde zwarte ruiter vindt, met een geheimzinnige boodschap ...

Duik in de tijd van...

Dit boek is rijk geïllustreerd met tekeningen van Hugo van Look. Het speelt in de tijd van Steden en Staten. Het boek is onderdeel van de serie van uitgeverij Zwijsen: Duik in de tijd van...

  • Per tijdvak één boek
  • Brengt geschiedenis tot leven
  • Met leeftijdgenootjes in de hoofdrol
  • Met slimme weetjes, een tijdbalk en verwijzing naar sporen van toen in de omgeving van nu.
  • AVI E5

 

Deze recensie is geschreven door
Sabine Kokee
Sabine Kokee, Leuker.nu

Sabine Kokee richt zich als directeur/uitgever met uitgeverij Leuker.nu op het maken van uitgaven voor professionals in het onderwijs, met name voor leerkrachten en directeuren in het basisonderwijs. Sabine is de uitgever van PO Management.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!