PO Management

Open menu
Thema's
Slim!

De Beterweter

Marc-Uwe King

Ook zo'n plezier gehad met 'De NEEhoorn'? Lees dan ook 'De Beterweter' over een vreemd mannetje dat twee kinderen op zolder vinden in een boekendoos.

Recensies Kinderboeken

Jaap Robben heeft een prachtige vertaling gemaakt van dit boek van Marc-Uwe Kling, dat prachtig is geïllustreerd door Astrid Henn.

"Ach nee joh..." sprak de Beterweter haar tegen. "Volwassenen zijn geen échte beterweters. Die doen maar alsof. Die verbeteren je gewoon af en toe als je 'hun' moet zeggen in plaats van 'hen'. Of wanneer je groter 'dan' moet zeggen en niet groter 'als'."

Zéker weten dat de kinderen weer volop genieten van dit eigenwijze boek! 

Voor kinderen vanaf 5 jaar, maar zeker ook leuk voor wat oudere kinderen om zélf te lezen.

Het verhaal

Tina en Theo Theufel zitten opgescheept met ouders die géén hond willen, maar wel de hele tijd supergezonde rode bieten eten, helaas. Bovendien weten ze altijd alles beter. Die ouders dus. De kinderen trouwens ook. Maar Theo en Tina geven tenminste toe dat ze beterweters zijn. Papa en mama blijven het maar ontkennen. Wat natuurlijk ronduit belachelijk is.  

Een tijdje geleden zijn de Theufels verhuisd naar een oud huis met een zolder vol avonturen. Hoewel spelen op zolder eigenlijk niet mag, doen Tina en Theo niets liever dan dat. En daar doen ze een bijzondere ontdekking: een vreemd mannetje met een grote mond zit verstopt in een boekendoos. Een kleine Beterweter die beweert alleen maar zichtbaar te zijn voor andere beterweters… Zouden hun ouders hem ook kunnen zien?

Deze recensie is geschreven door
Sander Bellinga
Sander Bellinga, Inspirify

Lange tekst

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sit amet sem at arcu pretium lacinia. Vestibulum tempus sem in velit consequat, eget sagittis arcu lobortis. Ut tempus porta neque, eget consequat arcu. Sed congue rhoncus fringilla. Etiam felis velit, ultricies at rutrum eget, porta in nibh. Vivamus sit amet augue non tellus placerat tincidunt. Phasellus tempus nec orci et ultricies. Quisque suscipit felis vel elementum aliquam.

Partners

AVS
Blink
Civas Onderwijs & Kinderopvang
Inspirify
Leuker.nu
Maak je eigen onderwijsboek
Van Rooij Communicatie
Wakker Design
Wildeboer Onderwijsadvies
Wij Leren
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!