PO Management

Open menu
Thema's
Agenda
Gesprekstechnieken voor leidinggevenden
15 april 2021

Als leidinggevende wil je een goede verstandshouding met je personeel. Professioneel communiceren met je personeel is van essentieel belang om hen in beweging te krijgen. Welke invloed heeft jouw manier van communiceren op je team? Hoe zorg je voor een cultuur waarin professioneel gecommuniceerd wordt? En wat gebeurt er in ons brein tijdens het communiceren?
Ga naar de website

De kracht van waarderen
20 april 2021

Het thema ‘de kracht van waarderen’ wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Keynote speaker Simone Mark schetst het belang van contact maken, van verbinding en waardering, van luisteren en oprechte aandacht en het effect daarvan op de kwaliteit van het onderwijs. Het seminar gaat ook in op de vraag hoe je waarderend onderzoeken kunt combineren met passend onderwijs en met kwaliteitszorg. Deelnemers voeren tijdens het seminar samen een waarderend onderzoek uit. Er zijn diverse workshops, onder meer over interveniëren en feedback. Verder vertelt een inspecteur van het onderwijs hoe de inspectie kijkt naar waarderend onderzoeken in relatie tot kwaliteitszorg.
Ga naar de website

Kindcentrum Congres
20 april 2021

Trends en ontwikkelingen in kinderopvang en onderwijs Het Kindcentrumcongres op 20 april 2021 is het congres voor professionals in kinderopvang, BSO en primair onderwijs. Het congres biedt inhoudelijke en inspirerende lezingen voor zowel pedagogisch medewerkers, leerkrachten en coördinatoren als de managers en directies. Iedere professional die werkt met kinderen in kinderopvang, onderbouw, bovenbouw en speciaal onderwijs kan zijn of haar hart ophalen en kennis vergaren om toe te passen in eigen klas of groep. Het programma zal bestaan uit plenaire lezingen en diverse workshops met een meer interactief karakter.
Ga naar de website

AVS Schoolleiderscongres 2021
21 april 2021

De 25e congreseditie is online met dit jaar een keynote door Charles Wood over Artificial Intelligence, veel ruimte om digitaal te netwerken, keuze uit ruim 10 workshops, de verkiezing innovatieve schoolleider van het Jaar en aandacht voor het 25-jarig bestaan van de AVS. 
Ga naar de website

Combinatiegroep 2-3
25 mei 2021

Een 2-3 combinatiegroep kan heel wat dilemma's opleveren terwijl het tegelijk veel voordelen biedt voor de doorlopende leerlijn van het jonge kind. Hoe organiseer je het leren lezen bijvoorbeeld tussen spelende kleuters? Hoe geef je instructies met niveauverschillen in een 2-3 combinatiegroep? En hoe zorg je voor meer speelleertijd?
Ga naar de website

Landelijke IKC-dag
17 september 2021

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Onderwijspedagoog Gert Biesta verzorgt de keynote. Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Ga naar de website

Partners

Stienissen Media
Inspirify
Leuker.nu
Bazalt
RPCZ
HCO
E-learning Wizard
Wakker Design
Lerarenacademie
Wildeboer Onderwijsadvies
Over
  • PO Management informeert directeuren en bestuurders in het primair onderwijs op praktische wijze over het werken aan schoolontwikkeling en professionalisering.
  • Het bookmagazine PO Management wordt in een oplage van 8.500 exemplaren in oktober en maart gratis verspreid op alle scholen in Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van PO Management.
  • Op deze website publiceert PO Management regelmatig nieuwe artikelen en via e-mailnieuwbrieven worden de artikelen elke maand onder de aandacht gebracht van de scholen.
  • PO Management is een uitgave van uitgeverij Leuker.nu.
Nieuwsbrief

Wilt u alles weten over schoolontwikkeling en professionalisering in het primair onderwijs? Meld u dan direct aan voor de PO Management nieuwsbrief!